Pretraga

0604492300

Vrste kamena koje koristimo u građevinarstvu

Danas pričamo koje vrste kamena se koriste u građevinarstvu i uređivanju domova:

Dekorativni kamen

Dekorativni kamen je materijal čija struktura i tekstura ispunjavaju sva očekivanja, kako funkcionalna tako i estetska. Ovaj tip kamena nudi različite mogućnosti primene, kako za eksterijer tako i za enterijer. Kameni paneli predstavljaju ploče koje su sastavljene od nasumično poređanih komada kamena. Ove ploče su odličan zvučni i toplotni izolator, otporne na vremenske prilike i neprilike, lomove, udarce i slično. Prednost dekorativnog kamena je što se lako postavlja i obrađuje i jeftin je.

Postavljanje dekorativnog kamena

Obrada i prirpema podloge, kao i kod svakog drugog rada je najbitnije. Ukrasni kamen se može postaviti na saku podlogu, u nezavisnosti da li je reč o enterijeru ili eksterijeru. Prvi korak je priprema lepka, a drugi priprema površine. Lpeak se nanosi na zadnju stranu kamena, a ostale poslove poput fugovanja, čišćenja i popunjavanja spojeva je najbolje uraditi što kasnije.

Vrste kamena

Prirodni kamen

Ovaj tip kamena predstavlja materijal realne strukture i teksture, zanatski sečen i obrađen, u odnosu na dekorativni kamen koji je veštački i napravljen kao odlivak iz kalupa. Prirodni kamen sa obe strane ima glatku strukturu, a najpoznatiji prirodni kamen je granit. Što se tiče postavljanja, zahteva više pažnje u odnosu na dekorativni kamen.

Veštački kamen

Karakteristika veštačkog kamena je da ima sa zadnje strane hrapavu teksturu, koja omogućava lakše postavljanje i lepljenje za podlogu. Takođe ima čitav spektar mogućnosti bojenja, oblikovanja, dezeniranja, kao i strukturisanja.

Zidni kamen

Zidni kamen se najčešće prodaje u obliku ploča, kao kamen za oblaganje zidova. Prednost kod kamenih panela je manje sečenja i otpada, niski troškovi rada, jednostavno baratanje sa istim, kao i otpornost na spoljne uticaje. Sada se paneli lepe jedan uz drugi i ukrajuju po potrebi, umesto dugotrajnog lepljenja jednog po jednog komada. Komadi kamena koji su ručno biranu se spajaju tako da čine panele koji se potom slažu kao slagalice. Dekorativni kamen se takođe može koristiti za oblaganje stubova, ograde, pergole, terase i ostalih delova vašeg doma.

Kamena ili staklena vuna? Koji je tvoj izbor?

Fasadni kamen

Kamena fasada je jedna od najskupljih tipova, iako ima prestižan izgled. Prvo se na noseće zidove lepi izolacija, a potom preko nje ide vodonepropusna podloga i fasadna kamena obloga. Ovaj tip kamena ima različite karakteristike i mora biti ankerisan za noseću konstrukciju. Kada je reč o unutrašnjim oblogama najčešći izbor su travertin, vapnenac i mermer, a za spoljnu fasadu kvarcit i škriljac. U zavisnosti od obrade fasadni kamen može biti lomljen, hrapav i poliran.

Krečenje.net - AG-Adaptacija

Pozovite nas

Bez obzira da li vam je potrebna kompletna adaptacija stana, krečenje, sređivanje stolarije ili bilo koje vrste molerskih radova, AG-Adaptacija je uvek na raspolaganju da izađe na teren!

Tabela sadržaja
Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Kako odabrati boju za zidove?

Kako odabrati boju za zidove? Odabrati idealnu boju zidova može delovati kao jednostavan i lak zadatak. Međutim, neophodno je detaljno planirati boje za zidove svih

Pneumaster Radovi 720x820
Pneumaster

Pneumaster Gletovanje Pneumaster Krecenje Pneumaster Pred Krecenje Pneumaster Priprema Za Krecenje Pneumaster Radovi Oko Kamina Pneumaster Radovi Pneumaster Sjajan Parket Pneumaster Unutrasnji Radovi Pneumaster

Nek vam enterijer zasvetluca

Neka vam enterijer zasvetluca. JUB DECOR Crystal je tehnika koja je pravi izbor za zidne i plafonske površine sa modernim osvetljenjem u stambenim i poslovnim