Pretraga

0604492300

Izvlačenje vlage

Rešite se buđi iz Vašeg doma, lokala i poslovnog prostora

Izvlačenje vlage

Imamo profesionalno, brzo i efikasno rešenje

Ako vam je potrebna efikasna i brza usluga uklanjana i izvlačenja vlage u Vašem poslovnom ili stambenom prostoru, pomoćnim ili zajedničkim prostorijama, kao i izvlačenje vode iz podova, zidova i drugih natopljenih površina, kao i iz napuklina u podovima i zidovima nastalih usled pucanja cevi pozovite nas ODMAH!

Uz pomoć naših profesionalnih mašina za izvlačenje vlage i vode, koje mogu da izvuku i do 55 litara vode za jedan dan, u vrlo kratkom periodu prostor dovodimo u prvobitno stanje sa najmanjim mogućim procentom vlage. Sa našim mašinama ubrzavamo proces isušivanja podnih košuljica, malterisanih i gletovanih zidova. Naše mašine za izvlačenje vlage predvidjene su i podjednako efikasne i za male i za velike poslovne i stambene prostore

Da li ste znali?

Vlaga u stanu može prouzrokovati brojne ozbiljne posledice po zdravlje vas i Vaših ukućana.

Ovaj problem je prisutan u gotovo svim domovima koji nemaju adekvatnu izolaciju, ali i u onima gde se vrši redovno provetravanje prostorija. Budj na zidovima je krajni pokazatelj ovog stanja, kada je potrebno što pre reagovati i ukloniti je, iako deluje jednostavno, to može biti dugotrajan proces, naročito ako se ne koriste prava sredstva.

Vlaga najčešće uzrokuje bolesti respiratornih organa, od najobičnijeg kašlja, pa sve do astme i bronhitisa. Naravno, u najosetljiviju grupu spadaju deca, trudnice i starije osobe, kao i oni koji već imaju problema sa disajnim putevima. Još jedna veoma opasna stvar vreba iz potamnelih ćoškova Vaših zidova.

U pitanju je kancerogena materija pod nazivom aflatoksin koji je zapravo otrov koji proizvodi budj na zidovima. Koliko je u pitanju ozbiljan problem govori podatak da zbog njega u azijskim zemljama svake godine u proseku umre oko 20.000 ljudi.

2 Izvlacenje Vlage Masina Stambenog Prostora 370x468

Važnost i značaj upotrebe mašine za isušivanje vlage

Isušivač vlage, odnosno mašine za izvlačenje vlage, znatno ubrzavaju proces izgradnje novih objekata. Mašina za izvlačenje vlage efikasno suši tek omalterisane zidove i cemetne košuljice što je izuzetno važno u sprečavanju uslova da se razvije budj u novim objektima, jer je ostala vlaga u zidovima. Ovi aparati nas brzo i efikasno oslobadjaju od fizičkih napora u pokušaju da nas životni prostor oslobodimo od nepoželjne vlage.

Zaostala vlagu u zidu je uzrok podizanja parketa i deformisanja stolarije u novo izgradjenim stanovima i kucama. Isušivac vlage trajno oslobadja Vaš dom i Vaše objekte od razarajućeg dejstva kojeg ima vlaga u zidu, bez obzira od kakvog  materijala je zid napravljen.

O posledicama uticaja vlage na nase zdravlje moramo razmišljati kao o najvećoj šteti koju možemo doživeti i zato je ne smemo dozvoliti ni kao mogućnost. Zato je mašinsko isušivanje vlage najbolje rešenje ovog problema!

1 Izvlacenje Vlage Masina

Važnost i značaj upotrebe mašine za isušivanje vlage

Zato nas što pre pozovite! 0604492300

Uz pomoć naše opreme visokog kvaliteta i tehnologije koju primenjujemo, rešićemo Vaš problem trajno.

Za kratko vreme oslobodićete se vlage!

Do 55 litara vode dnevno zauvek će nestati iz Vaših zidova. Mi Vam nudimo brzo i trajno rešenje.

Uslovi za rad mašine

Za efikasan rad mašina za izvlačenje vlage potrebno je :

 • da prostorije u kojima rade imaju prozore i vrata koji se zatvraju (da bi što manje spoljneg vazduha ulazilo u prostorije) i da temperature bude do 25 stepeni,

 • struja (mašine koriste monofaznu struju),

 • korišćenje ventilatora za povećanje strujanja vazduha povećavaju efikasnost rada,

 • mašine su veoma efikasne i po mrazu.

Rešenja protiv kondenzacije i buđi

Kuća koja je kvalitetno projektovana, ali i savesno građena, uz poštovanje svih pravila struke, trebalo bi da ukućanima omogući prijatan, zdrav i ekonomičan boravak i život. Međutim, u stvarnosti je često drugačije. Propusti i greške kako prilikom samog projektovanja tako i prilikom izvođenja radova, da li zbog neznanja, neodgovornosti ili primene neodgovarajućih materijala, mogu znatno umanjiti komfor, zdravu i prijatnu atmosferu i stvoriti velike probleme stanarima. Najčešći problemi su oni koji nastaju dejstvom vlage, da li zbog procurivanja s krovova ili terasa, da li zbog vlage koja se kapilarno uzdiže s tla i stvara bele fleke na zidovima, ili onom koja nastaje unutar objekta, kondenzuje se i omogućava razvoj buđi…

Važno je znati da za svaki problem postoji i odgovarajuće rešenje. Cilj ovog teksta je da savetima pomogne onima koji već imaju neki od ovih problema, a onima koji ih nemaju da prenese informacije i znanje.

337714 294123463970475 593726484 O
339018 294125487303606 2083734527 O
Budj 1 Rotated

Naše mašine Vam mogu pomoći kod

 • Isušivanja vlage kod gradnje ili obnove,
 • Isušivanja vlažnog estriha – podnih slojeva,
 • Isušivanja vlažnih zidova i maltera,
 • Isušivanja vlage nakon poplava,
 • Isušivanja vlage iz podne termo izolacije,
 • Isušivanja prostora kod posebnih radova,

Zdravlje stanra je ugroženo

Vlaga u zidovima stvara pogodan teren za stavranje gljivica i budji. Njihovi organski ostaci zagadjuju vazduh i dovode do raznih bolesti, poremećaja spavanja,slabljenja imunog sistema,alergija itd. Neprijatan miris vlage ispunjava stambeni prostor. Vlaga u zidovima zasićuje vazduh vlagom te se stvaraju budj i gljivice. Čak se i uz pojačano grejanje ne može postići prijatna i zdrava klima za stanovanje. Slabiji osećaj topline, a veći troškovi grejanja.

Kada se poveća vlaga u zidovima, smanjuje se delotvornost toplotne izolacije, što za rezultat ima visoke troškove grejanja.  Da li i kod vas ima vlage, da li i vi znate koliko je opasna? Mnogi ljudi često i ne obraćaju pažnju na vlagu u prostoru u kom žive. Zapravo, to je izuzetno opasna pojava. Pre svega, zdravlje ukućana može biti veoma narušeno. Bilo da je u pitanju niska ili visoka vlažnost, ona ima podjednak negativan uticaj na čoveka. Još jedna opasna stvar vreba iz potamnelih ćoškova vaših zidova. U pitanju je kancerogena materija aflatoksin, koji je tačnije, otrov, koji proizvodi buđ na zidovima!

88279196 2784157424967054 5479631284688912384 N 400x600

Sušenje cementne košuljice

Prirodno vreme sušenja cementne košuljice je 10-15 dana po svakom santimetru debljine, ako su pri izlivanju košuljice masi dodati upijajući materijali ili ako je površina na kraju mašinski obrađena, u suprotnom i duže. Debljina izlivenih košuljica se kreće u rasponu od 3-6 centimetra.

Ako se ugrađuje parket, suvišna vlažnost kod cementnih nanosa ne sme preći 2% (po iskustvima nemačkih i italijanskih podougrađivača, ikazuje se da taj stepen treba biti maksimalno 2%). Primenom naše tehnologije i korišćenjem naše opreme period sušenja se smanjuje i do 7 puta, to jest 3 santimera debelu košuljlicu u proseku sušimo 7 dana, dok bi se prirodno sušila uz idealne vremenske prilike i konfiguraciju terena od 30-45 dana.

88301444 2784157364967060 7032879329381974016 N 400x600

Usluge koje Vam pružamo

Ovde tačno možete pročitati šta to naša firma nudi kada je reč o isušivanju vlage.

 • isušivanje objekata nakon poplave,
 • sanacija šteta izazvane izlivom vode usled pucanja cevi,
 • smanjenje vlažnosti vazduha,
 • regulacija vlage u prostoru,
 • sušenje vlažnih zidova,
 • isušivanje vlage kod gradnje ili obnove,
 • isušivanja vlažnog estriha – podnih slojeva (košuljica),
 • izvlačenje vlage iz podne termo izolacije,
 • odvlaživanja vazduha – za sve namene,
 • isušivanja prostora kod posebnih radova.
47211879 1969599689756169 3759708001758347264 N 400x600

MAŠINSKO ISUŠIVANJE – brže, bolje, sigurnije, zdravije

 • Mašinsko, kontrolisano isušivanje vlažnih prostora i materijala najbrži je način sušenja,
 • Kontrolisano isušivanje vlage iz građevina donosi vam dobit u vremenu i kvalitetu,
 • mašinsko isušivanje ubrzava građenje i obnovu te osigurava zdrav i prijatan prostor,
 • kontrolisanim isušivanjem smanjujete štete i ubrzavate sanaciju poplava u kući.

Optimalna vlažnost vazduha u stanu treba da iznosi od 40 do 60 odsto. U vlažnim stanovima relativna vlažnost vazduha je veća od 70 odsto. Vlažni stanovi pogoduju nastanku bolesti disajnih organa, tuberkuloze, reumatizma i astme. Dokazano je da vlažni stanovi utiču loše i na psihu. Većina bolesnika obolelih od neuroza, depresije i psihoze živi u vlažnim i nedovoljno osvetljenim stanovima. Deca su još osetljivija na povećanu vlažnost vazduha u stanu, posebno mala. Najčešce su rahitična i više obolevaju od bronhijalne astme, različitih alergija i kožnih bolesti…

Vrsimo iznajmljivanje savremenih masina za isusivanje zidova, izvlačenje vlage nastale od poplava ili drugih nepogoda. Mašine suše i sveže izmalterisane zidove, ubrzavaju poces gradnje i adaptacije stana ili poslovnog prostora. Vršimo dostavu na Vašu adresu.

Izvlačenje vlage iz prostorija Brzo i Efikasno isušiju vlagu za uslugu iznjamljivanja pozovite kontakt osobu Goran Arsenić 060 / 44 92 300

 • Dnevno iznamljivanje kalolifera 1.000,00 din

 • Dnevno iznamljivanje aparata za vlagu ako mi vrsimo dostavu 2.400,00 din,ako vi dodjete  nosite i vracate 1.800 din + depozit 100e(koji se vraca kada vratite aparat)

 • Dnevno iznamljivanje ventilatora 1.000,00 din

Isušivanje vlage iz betona i zidova. Mašine ubrzavaju proces gradnje pri stavljanju parketa, laminata i zidova pri krečenju i eliminišu budj na