Pretraga

0604492300

Mašinsko šmirglanje

Mašinsko Šmirglanje

Mašinsko šmirglanje se obavlja da bi se ošmirglali preklopi i risevi koji ostanu posle gletovanja. FESTOOL PLANEX LHS 225 EQ, Spero i Flex su robusne mašine koja ima kapacitet šmirglanja i do nekoliko stotina kvadrata dnevno u pripremi za poludisperziju.

Mašinsko šmirglanje se obavlja da bi se ošmirglali preklopi i risevi koji ostanu posle gletovanja. Šmirglanje se obavlja u zavisnosti za koju se boju priprema zid, površno se šmirglaju preklopi ako se zid priprema za klasičnu poludisperzionu boju, a detaljnije ako se vrši priprema za disperzione i akrilne boje. Priprema za disperzione i akrilne boje se radi sa finijom smirglom i pod jakim osvetljenjem jer su te boje i do 80 puta tanje od klasicne poludisperzije.

Treba napomenuti da se neke glet mase ne mogu šmirglati i da treba paziti u odabiru glet mase za završni sloj koji se šmirgla, i da je treba testirati na šmirglanje. Usisivač pomaže da se prašina ne širi po prostorijama pa je pogodan za rad i u prostorijama u kojima se nalazi nameštaj.

Pogledajte slike i snimke mašina sa kojima AG-Adaptacija izvodi radove šmirglanja:

Pusti video zapis
Pusti video zapis