Pretraga

0604492300

Pregradni zidovi

Pregradni zidovi

Izvodimo sve vrste gipsarskih radova od gips karton ploča: spuštene plafone, lučne plafone, pregradne zidove, lučne zidove, lučne i ravne kaskade, lučne i ravne skrivače svetala, police i šankove itd.

Gipsarski radovi se najčešće izvode da bi se dobio bolji izgled prostora u kome provodite najviše vremena. Postavljanjem alu konstrukcije, termo izolacije zidovima i plafonima, dobijate zvučnu i toplotnu izolaciju. Ukoliko želite da sredite i ulepšate vaš prostor, kontaktirajte nas. Gips karton pregradni zidovi omogućavaju brzu gradnju bez šalovanja, armiranja i stemovanja za instalacije. Pregradnim zidom od gips-karton ploče postižemo brzu ugradnju, čistu i spremnu odmah za gletovanje, bez šalovanja, armiranja i štemovanja za instalacije struje i vode. Pregradnim zidom možete lako pragrediti vaš prostor i napraviti od jedne prostorije, dve. Pregradni zid od gipsa se može obložiti jednom, doplom i trodupolom pločom u zavisnosti od vaših mogućnosti.

Odlična zvučna, toplotna i protivpožarna svojstva omogućavaju gipskarton pregradama najširu primenu u svim vrstama stambenih, poslovnih i industrijskih objekata.

Suvo malterisanje se izvodi od gipsanih ploča, ono je najbolje rešenje za idealno ravnu površinu koju vi želite. Suvim malterisanjem dobijamo brzu i kvalitetnu ugradnju, a što je najbitnije i najčistije. Suvo malterisanje se izvodi sistemom lepljenja gips ploča na pogaču. Budite slobodni da nas kontaktirate.

Šta je važno pre postavljanja pregradnih zidova?

Pre početka izvodjenja radova, moraju se odraditi poslovi i izvodjenja instalacije. Vodovod, kanalizacija, grejanje i elektro instalacije. Kompletna mreža instalacije koja se nalazi  u pregradnim zidovima, (od gipsa) dovodi se do mesta  postavljanja pregrade, a po postavljanju zida  i zatvaranju sa jedne strane mreža se dalje razvodi.

Pregradni zidovi 10 cm debljine sastoje se od metalne podkonstrukcije 75mm i obostrano obložen  pločama od 12,5 mm debljine. Horizontalni UW profile se pričvršćuju za pod i plafon  vijcima sa plastičnim tiplom. Vertikalni CW profile se umetnu izmedju UW profila na medjusobnom rastojanju od 60 cm. Za toplotnu i zvučnu izolaciju koristi se mineralna vuna. U toku montaže zida obavezno se vodi računa o pozicijama otvora vrata i prolaze.

Ako se pregrade rade u mokrim čvorovima, upotrebljavaju se impregnirane ploče i postavlja se konzola ojačanja za kačenje lavaboa i ostalih elemenata koji se nalaze na zidu. Na impregnirani program mogu se lepiti keramičke pločice. Prazan prostori izmedju ploča koristi se za provodjenje instalacije  i puni se mineralnom vunom  debljine 5cm.

Za elektro radove koriste se dozne za šuplje zidove. Spoljni uglovi mogu se ojačati Alux-ugaonom lajsnom. Spojevi ploča se bandažiraju trakom ispunjavaju masom za ispunu spojeva.

AG-ADAPTACIJA

Cene

Pogledajte naše cena radova

 

NORMATIVI RADA: 50min/m2

ORJENTACIONA CENA RADA: 9,50 – 10  / m2

ORJENTACIONA CENA MATERIJALA: 10 – 12  /m2

Obloge postojećih zidova

Obloge zidova se izvode na CD i UD podkonstrukciji i pločama debljine 12,5 mm koje se pričvršćuju samorezućim vijcima. Konstrukcija se sastoji od horizontalnih UD-profila do vertikalnih CD-profila koji su pričvršćeni na zid distancerima od 12 cm dužine. Pomoću distancera se vrši nivelacija odvajanje od zida. Minimalno odvajanje od zida je 4 cm od najisturenije tačke na zidu. Distanceri se montiraju na horizontalnom rastojanju od 60 cm i vertikalnom od maksimum 1,3 m.

Prazan prostor izmedju zida i ploče služi za provodjenje instalacija i po potrebi  puni se mineralnom vunom. Za elektro radove koriste se dozne za šuplje zidove. Spoljni uglovi mogu se ojačati Alux-ugaonom lajsnom. Spojevi ploča se bandažiraju trakom ispunjavaju masom za ispunu spojeva.

AG-ADAPTACIJA

Cene

Pogledajte naše cena radova

 

NORMATIVI RADA : 40 min/m2

ORJENTACIONA CENA RADA : 5,50 – 6,50  / m2

ORJENTACIONA CENA MATERIJALA :  / m2

16 1 760x570
6 4 760x570

Knauf sistemi završne obrade gips-kartonskih ploča

Knauf ploče proizvode se kontinuiranim procesom. U protočnoj mešalici se od mlevenog i pečenog gipsa, vode i dodataka stvara tečna gipsana masa koja se ravnomerno raspoređuje na pokretnu kartonsku traku. Poleđina kartona gipsane ploče prolazi s gornje strane kroz valjke za formiranje, koji određuju debljinu ploče.Posle toga ploča se označava natpisom, seče na zahtevanu dužinu, okreće, suši i pakuje.

Gips-karton ploče

Postoji nekoliko različitih tipova gips kartonskih ploča, od kojih je svaki obeležen posebnom oznakom. GKB – Knauf gips-kartonske ploče su gipsane ploče čije su površine i uzdužne ivice čvrsto obuhvaćene posebnim kartonom. Oznaka: plavi natpis na poleđini.

GKBI – Knauf impregnirane (vlagootporne ploče) su gipsane ploče čija su jezgra posebno impregnirana protiv upijanja vlage. Prednji i zadnji karton je impregniran i zelene je boje. Oznaka: plavi natpis na poleđini.

GKF – Knauf požarnootporne ploče su gipsane ploče čija su jezgra ojačana sa min. 0,2 % staklenih vlakana dužine od 3-30 mm kako bi se povećala čvrstoća materijala u slučaju  uticaja vatre. Oznaka: crveni natpis na poleđini.

GKFI – Knauf požarnootporne impregnirane ploče su požarnootporne ploče čija su jezgra posebno impregnirana protiv upijanja vlage. Prednji i zadnji karton je impregniran i zelene je boje. Oznaka: crveni natpis na poleđini.

Ivice Knauf gips-kartonskih ploča

Knauf gips-kartonske ploče imaju uzdužne (fabrički obrađene) i poprečne (farbički odsečene) ivice.

Podužne ivice mogu biti:

AK – zakošena uzdužna ivica

HRAK – zaobljena upuštena uzdužna ivica standardno izvođenje

HRK – zaobljena uzdužna ivica Gips-kartonske ploče

Poprečne ivice mogu biti:

SK – ravno odsečena ivica – standardno izvođenje

FK – ravno odsečena i zakošena ivica

Perfektna površina

Obrada spojeva ploče i završna obrada gips-kartonskih ploča (gletovanje) jesu odlučujući faktori za ukupni kvalitet suvomontažnih radova.Međusobno perfektno usklađeni, Knauf sistemi za gletovanje omogućuju racionalan rad i garantuju visoku čvrstoću i zaštitu od pojave pukotina.

Konstrukcija od Knauf ploča stvara ravne idealne površine za premaze, tapete i keramičke pločice. U zavisnosti od zahteva za kvalitet površine, potrebno je odabrati materijal i tehniku rada.

Najvažniji stepeni kvaliteta opisani su u nastavku:

Tehnički zadovoljavajući kvalitet – stepen kvaliteta Q1 Pogodan je za površinu od Knauf gips-kartonskih ploča bez optičkih zahteva, npr. ispod keramičkih pločica, raznih dekorativnih maltera ili ispod drugih vrsta obloga.

Tehnički dostupan kvalitet zadovoljava zahteve prema zaštiti od požara, zaštiti od buke i toplotnoj izolaciji. Obrada površine ograničena je samo na obradu spojeva ploča.

Perfektna površina – stepen kvaliteta Q2

Standardna obrada površina gletovanjem za optičke zahteve ispod premaza, tapeta ili sličnih vrsta završne obrade.

Standardna obrada sastoji se od:

Prvog punjenja spoja ploča

Drugi radni postupak je završno gletovanje do glatkog premaza između spoja i površine ploče

Vrhunski gletovana površina – stepen kvaliteta Q3

Visokokvalitetno rešenje koje prevazilazi standardne zahteve i koje treba posebno ugovoriti, odnosno predvideti posebnom pozicijom u tenderu. Kod površina sa posebnim zahtevima za svetlosne uslove ili ispod sjajnih, odnosno matiranih površinskih obrada, cela površina gletuje se disperzionim glet materijalom.

Završni izgled – stepen kvaliteta Q4

Besprekorno izvođenje gletovanih površina je vizitkarta suve gradnje. Izbor odgovarajućeg materijala odlučujući je faktor za visokokvalitetan rezultat rada. Uvek treba impregnirati. Pre svakog premazivanja i lepljenja tapeta ili keramičkih pločica, Knauf ploče treba premazati impregnacijom Knauf Tiefengrundom. Time se izjednačuje moć upijanja glet materijala i kartonske površine ploče.

Temeljni premaz treba uvek prilagoditi završnom premazu prema uputstvima proizvođača boja i lakova.Pre završnog premaza, tj. lepljenja obloge, glet materijal mora biti potpuno suv i čvrst.

Pregradni zid sa značajnim prednostima

U odnosu na klasičnu gradnju, korišćenjem gipsanih montažnih zidova postižemo uštedu u vremenu i novcu. Medjuprostor u pregradama gipsanih zidova pokazao se kao idealan za postavljanje izolacija (toplotna,zvučna) i instalacija (sanitarnih, elektricnih).
Za toplotnu izolaciju koristi se mineralna vuna, za zvucnu azmafon i dr. S obzirom da nema sušenja, zidove odmah možemo gletovati, kreciti, oblagati tapetama ili pločicama. Zvučna i protivpožarna zaštita izuzetno je efikasna korišćenjem gipsanih pregrada.

Najčešće se ovakvi zidovi postavljaju na standardan način upotrebom metalne potkonstrukcije. U zavisnosti od konstrukcionih i građevinsko-fizičkih zahteva postavljaju se jednostruki ili dvostruki pregradni zidovi. Statička i građevinsko-fizička svojstva ovih zidova zavise od potkonstrukcije, ploča i sloja izolacije postavljenog unutar šupljine zida. Pri tome su svi elementi lako prilagođavaju potrebama postojećeg prostora, a u slučaju potrebe za preuređenjem prostora pregradni zidovi se lako demontiraju.

Prednosti:

 • izuzetno povećanje toplotne izolacije zida
 • poboljšanje zvučne zaštite i preko 15dB
 • nije potrebna priprema podloge
 • idealno za sanacije i adaptacije
 • jednostavna i brza montaža 3m²/1h
 • mogućnost podešavanja distance do zida
 • nema sušenja materijala
 • ekološki materijal sa IBO sertifikatom

Standardni gips karton plafoni

Gips kartonski / spušteni gips karton plafoni

Gips karton sistem za spuštene plafone s obešenom drvenom ili metalnom potkonstrukcijom ugrađuje se da bi se smanjila visina prostorije, ili kad treba pokriti instalacije u šupljem delu plafona.
U gips karton spušteni plafon može se umetnuti izolacija od mineralne vune
čime se postiže:
smanjenje troškova grejanja zbog poboljšane toplotne izolacije, poboljšana zvučna izolacija zbog vazdušnog međusloja ispod neomalterisanog plafona do 8 dB smanjen nivo buke i regulisan odjek na gipskarton pločama s rupicama i izrezima pojačana zaštita od požara
U spušteni plafon mogu se bez problema postaviti standardni sistemi za
rasvetu, provetravanje i klimatizaciju.

Kasetni gips karton plafoni / Ekonomičan sistem

Kasetni gips karton plafon može se po ceni meriti sa bilo kojim drugim sistemom za izgradnju plafona. Cena materijala i izgradnje ne razlikuje se mnogo od ostalih povoljnih rešenja, ali prednost je u kvalitetu i trajnosti samog materijala, kao i u mogućnostima oblikovanja. Čak i neobrađena površina gipsanih ploča stvara u ambijentu ugodan utisak, a oblikovanje spojnica i lako izvođenje rasvete i ventilacionih otvora, pretstavlja očiglednu prednost.

Stilski gips karton plafoni

Pregradni Zidovi 4
Pregradni Zidovi 6

Gips karton potkrovlje

Izgradnja potkrovlja standardnim gips karton sistemima

Neiskorišćeno potkrovlje može se primenom gips karton sistema jeftino preurediti u kvalitetan stambeni ili radni prostor. Gips karton sistemi u kombinaciji sa gips karton pločama sa zvučnom i toplotnom izolacijom ispunjavaju sve zahteve nužne za visoku udobnost stanovanja. Pritom je suva gradnja izuzetno pogodna jer se sa ugrađenim elementima u potkrovlje ne unosi dodatna vlaga, pa je useljenje moguće čim se dovrši opremanje prostora.

Pregradni Zidovi

Mala masa gips karton ploča smanjuje opterećenja krovne i plafonske konstrukcije što celu izgradnju čini znatno pristupačnijom. Kako pri gradnji novog stambenog prostora obično treba zadovoljiti propise, prednost gipskarton sistema je upravo u činjenici da su konstrukcijska rešenja usklađena sa normama što olakšava ispunjenje svih zahteva.

Uz oblaganje vidljivih kosih površina krova gips karton pločama, standardni sistem se lako primenjuje pri izgradnji pregradnih zidova, suvom malterisanju postojećih i zabatnih zidova, kao i u brzoj ugradnji mokrog čvora ili kuhinje. Pri tome se celi prostor može toplotno izolovati i zaštititi od buke. Sve površine su ravne i glatke pa je završna obrada izuzetno jednostavna. Ugradnjom vatrootpornih gips karton ploča (F 30 i F 90) mogu se zadovoljiti i protivpožarni zahtevi bez posebnih konstrukcionih zahvata.

 

Pregradni gips karton zidovi

Pregradni gips karton zidovi između prostorija

Namena pregradnih zidova:

Gips karton pregradni zidovi omogućavaju brzu gradnju bez šalovanja, armiranja i štemovanja za instalacije. Odlična zvučna, toplotna i protivpožarna svojstva omogućavaju gipskarton pregradama najširu primenu u svim vrstama stambenih, poslovnih i industrijskih objekata.

Mala masa od svega 20-50 kg po kvadratu površine pregrade, značajno smanjuje opterećenje zgrade i zato je idealno za potkrovlja. Šuplji prostor pregrade služi za brzo i racionalno postavljanje svih vrsta instalacija i izolacija. Gips karton pregradni zidovi mogu biti sa jednostrukom ili dvostrukom potkonstrukcijom, a oblažu se sa jednim ili dva sloja gips kartonskih ploča.

Prednosti:

 • izuzetna zvučna zaštita i do 69 dB,
 • protiv požarnost do F180,
 • jednostavna i brza montaža 3,5 m²/1h,
 • mala težina od 20-50 kg/m²,
 • jednostavno provođenje instalacija,
 • nema šalovanja, armiranja, betoniranja,
 • ekološki material.