Pretraga

0604492300

Prodaja nekretnina i trik sa krečenjem

Prodajete stan, kuću, poslovni prostor ili celu zgradu  – okrečite!

Kada pokušavate da prodate nekretninu, svaki, pa čak i onaj najmanji trud i detalj se računaju. Znamo da su lokacija, tržišna vrednost, ponuda i potražnja, kvadratura i spratnost, osnovni parametri koji diktiraju cenu. Međutim, mnogo toga zavisi i od radova koji su izvođeni tokom vremena. Ako se pitate da li da okrečite nepokretnost pre nego stavite tablu „na prodaju“, naš odgovor je uvek i definitivno DA! Ništa ne može tako brzo transformisati prostor iz starog u novo i dati mu totalno svež i moderan izgled kao krečenje.

Prodaja Nekretnina I Trik Sa Krecenjem

Prodaja nekretnina po ceni većoj do čak 4%

Koliko krečenje podiže cenu kvadrata? Zvuči neverovatno da nešto tako jednostavno kao obična kanta farbe može da utiče baš toliko. Međutim, po svim istraživanjima, krečenje enterijera i osvežavanje spoljašnjosti, može da poveća cenu do čak 4% od njene ukupne vrednosti. A ako se bavimo matematikom i dalje, i uporedimo ukupne troškove krečenja sa rezultatima u skoku prodajne cene, videćemo da je to ekonomski i više nego dobra računica.

Kako to izgleda u praksi. Recimo da prodajate kuću čija je vrednost 50.000 eura, i odličite da se pre prodaje pozabavite krečenjem i date joj sloj sveže farbe, nova cena nakon krečenja može biti i za dve hiljade veća od početne vrednosti. Ne možemo a da ne primetimo da je to značajno uvećanje za posao koji se obično završi za jedan vikend, par dana ili čak i samo jedan dan sa dobrom ekipom majstora.

Prodaja nekretnina prosto zahteva krečenje jer ono zaista ima moć da potpuno transformiše prostor, a u poređenju sa drugim projektima preuređenja doma, to je relativno brzo i jeftino renoviranje. U zavisnosti od kvadrature ili postojećeg stanja, ulaganje u malo farbe i majstorske dnevnice, je zaista minimalna u odnosu na ono što možete dobiti.

Kako krečenje pospešuje prodaju nekretnina?

Svi mi volimo da razgledamo kako proizvodi izgledaju, čak i kada kupujemo neku sasvim beznačajnu stvar. Kada su u pitanju veće investicije, poput automobila, stanova ili kuća, u stanju smo da danima i danima razgledamo fotografije na mreži. Svaka prodaja zasniva se na vizuelnoj impresiji a zatim i na ubeđivanju da je to nešto kao stvoreno za vas. Ostavljanje pravog utiska je način na koji pivlačite više potencijalnih kupaca.

Kako su se vremena promenila, većina kupaca ne nalazi se u agencijama za prodaju nekretnina već na internetu, gde i počinje prva pretraga za željenim objektom.

Prodaja Nekretnina I Krecenje

Šta prodaje nekretninu a nije lokacija, kvadratura ni spratnost?

  • Fotografije u oglasima

 Statistika kaže da se nekretnine sa izuzetnim slikama prodaju preko 30% brže od onih prosečnih. Prvenstveno dobre slike su prvi korak ka kupovini, odnosno vašoj prodaji. Kako enterijera, tako i eksterijera, fotografije su izuzetno važne ako želite da trgujete.

Vrlo je važno da slika oduševi onog ko je u potrazi za svojim budućim stanom, kućom, novom kancelarijom ili potpuno novim životom. Ako ga estetski i vizuelno ne zadovoljava, kupac nikada neće moći da se zamisli u tom prostoru, ili bar ne bez briga oko renoviranja. Jedna od najvećih prednosti  krečenja objekata koji se prodaje je to što fotografije prirodno izgledaju atraktivnije. Sa sveže ofarbanim zidovima, vaš dom može izgledati svetlije, novije i čistije.

  • Manje posla za novog vlasnika

Većina kupaca želi odmah useljiv prostor i da izbegne bilo kakav dodatni posao, što je i logično. Budući da je kupovina nekretnina kapitalna investicija, odvajanje novca za još dodatnih radova nakon isplaćivanja cene, može biti jako komplikovano i teško. Što je nekretnina spremnija za život i boravak u njoj, to je privlačnija za prave kupce koji imaju novac i žele što pre svoj posed.

Krečenje kuće daje vama kao prodavcima prednost jer možete ponuditi kupcima pogodnost da se odmah useli. Pored toga, novookrečeni dom ostavlja utisak da je dobro održavan i čuvan, iako to možda i nije baš istina. Kvalitetno krečenje povećava prodajnu cenu jer su kupci spremni platiti više za objekat koji je u boljem stanju, nego da sami pristupaju bilo kakvim radovima.

  • Prave boje ili bar ne one napadne

Boje koje preferirate za svoj dom dok živite u njemu možda nisu boje koje će mu pomoći da se brzo proda. Ako vi volite šarene zidove, jarko crvene ili crne, to će možda nekome drugome biti izuzetno odbojno. Svako ima boje koje voli i one koje ne podnosi ali većina ljudi smatra da su one neutralne i najprivlačnije. Novo krečenje vam omogućava da promenite boje u one najbolje za prodaju a to su svakako uvek neutralne.

Takođe, izbor pravih boja stvara efekat optičke iluzije, pa tako mali i skučeni prostori mogi izgledati veće, svetlije i prostranije. Profesionalni moleri znaće da vam daju savet, kako biste od bilo kog prostora izvukli maksimum.

Prodaja nekretnina zahteva krečenje ali ne bilo kakvo!

U zavisnosti od toga u kakvom je realnom stanju vaša nekretnina, verujemo da će se spisak potrebnih radova rastezati od par stavki do čitave liste na nekoliko strana. Ono što je definitivno najjeftinija varijanta a koja se itekako isplati je krečenje.

Međutim, iako deluje jednostavno, posao krečenja može biti prilično komplikovan, pogotovo ako je stanje zidova loše, imate visoke plafone ili mnogo ćoškova i ivica što je karakteristično za potkrovlja. Čak i pri prilično dobrim zidovima, može se desiti niz grešaka koje uzrokuju tragove krečenja, brljanje i traljavost. Dobro obavljen posao krečenja daje novi izgled, poboljšava estetiku i pokriva sve nesavršenosti poput udubljenja, pukotina, oštećenja, prljavštine i bilo kakvih tragova.

Krečenje koje će rezultirati bržom prodajom nekretnina po skupljoj ceni ne može biti amatersko ili bilo kakvo. Ovaj posao morate poveriti profesionalcima. AG adaptacija vam stoji na raspolaganju za sve vrste dekoraterskih, fasaderskih i molerskih radova.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

OSB ploča
OSB Ploče

U današnjem članku tema će biti OSB ploče, osnovnim karakteristikama istih i na koji način se primenjuju za izradu unutrašnjih i spoljašnjih zidova kao i