Pretraga

0604492300

Moler – 5 načina da izaberete pravog

Kada rešite da sređujete enterijer svog doma ili poslovnog prostora, obično razmatrate i činjenicu da vam je potreban moler. Pravi, profesionalni moler, koji će zidovima dati besprekoran izgled i rezultate rada koji će biti kvalitetni i dugotrajni.

Međutim, stvari ponekad mogu da krenu u sasvim pogrešnom smeru. U ogromnoj ponudi majstora, molera, preduzetničkih radnji, samostalnih izvođača radova, oglasa, pa čak i firmi, zadatak koji podrazumeva biranje onog pravog može biti težak posao. Kako prepoznati loš rad i lošeg molera, saznajemo u tekstu.

Šta profesionalni moler nikada ne radi?

Dok većina profesionalnih molera vodi računa o svom radu, neki preskaču korake kako bi maksimizirali svoj profit na račun kvalitetnih rezultata. Ovo bi se najprsotije moglo objasniti time da ili štede na materijalu ili štede na vremenu i trudu. Pored toga, dešava se i problem prebrzog obavljanja posla, koje uzrokuje fleke, preskočena mesta, pruge i tragove od valjka i četke, nejednakost boje, pucanje i pojavu potklobučenosti.

Moler – 5 Načina Da Izaberete Pravog

Znaci koji ukazuju na loše izvedene molerske radove

Ako ste krečili zidove ili upravo razmišljate o krečenju, sposobnost da uočite znake lošeg dosadašnjeg rada pomoći će vam da prosudite koliko ste pametno izabrali. Na šta obratiti pažnju i koji su to znakovi upozorenja, pojašnjavamo detaljno u nastavku.

  1. Loš moler – još gori alat i oprema

Profesionalni moler će imati čitav arsenal alata i opreme koju nosi sa sobom. To nikako nisu kanta i valjak i kapa napravljena od listova istrgnutih iz dnevnih novina. U opremu ne ulazi samo ono što će biti naneto na zid, već i mnogo drugih stvari poput traka i papira za zaštićivanje, razne vrste valjaka i četki, merdevine, krpe, mikser, usisivač za finu prašinu, brusilice za fino šmirglanje zidova – popularno nazvane žirafe, šmirgle i još mnogo toga…

  • Loš moler – loši ili nikakvi pripremni radovi

Perfektno krečenje podrazumeva skoro pa savršene zidove koji su čisti, bez oštećenja ali i dobro pripremljeni. Pre bilo kakvih konkretnih premazivanja valjkom i četkom, pravi moler mora pregledati stanje zidova i predložiti korake koji su neophodni za najbolje krečenje. Na vama je da li ćete iste i prihvatiti, ali u slučaju odbijanja, nemate prava da se žalite na loše rezultate.

Šta podrazumeva pregledanje postojećeg stanja zidova? Pre krečenja on će se uveriti da je zid čist, odmašćen i popraviće sve nedostatke, kao što su udubljenja, izbočine, pukotine, fleke, oštećenja, ukloniti staru boju ili ošmirglati staru. I to je samo deo radova koji se izvode kako bi se nov sloj što bolje naneo na sve površine i trajao dugo.

  • Loš moler – loša zaštita

Pravi moler, obezbediće pokrivenost nameštaja i podova, kao i njihovu zaštitu od bilo kakvog prskanja boje ili drugih premaza. Zaštita međutim ne staje samo na tome da se vaš nameštaj prekrije ili skloni. Svetiljke, lusteri, utičnice, prekidači, kablovi, prozori, ivice, vrata, držači zavesa, dekorativnih delova zidova poput drveta i sve drugo što niste ni imali na umu, mora biti podjedanko dobro zaštićeno kao i ta dragocena kožna garnitura.

Ako uđete u prostoriju i na utičnicama ili prekidačima za svetlo vidite sloj boje, jasno će vam biti da je moler zadužen za te radove, sasvim sigurno bio pogrešan izbor.

  • Profesionalac ne zahteva da mu asistirate

Verovatno ćete hteti da neke vredne stvari i nameštaj sami pomerite ili zaštitite i to je sasvim normalno i ispravno. Naravno da ćete sve što vam je veoma bitno sami skloniti pre nego majstor uopšte i kroči u vaš dom. U nekim slučajevima možete eventualno pomeriti nameštaj od zidova ako planirate samo njihovo osvežavanje i ništa komplikovano. Sve više od toga će za profesionalnog molera ili molera sa pravom ekipom, biti suvišno.

  • Loš moler – još lošiji rezultati

Tek ste okrečili a vaša nova boja izgleda bledo, umrljano, nejednako ili se skida. Ovi problemi uglavnom ukazuju na to da je vrlo verovatno korištena loša boja a u najvećem procentu slučajeva – boje nema dovoljno.

Dok neke kvalitetne boje pružaju dobru pokrivenost na zidovima i sa samo jednim slojem, one su izuzetak. Za većinu će vam trebati dva ili čak tri sloja. Samo jednom sloju će nedostajati punoća, ostaci stare biće prozirni ispod nje, kao i sve prepravke. Ako samo nežnim prelaskom preko zida uvidite da boja ostaje na vašim prstima, možete se kladiti da je propust već napravljen.

Boja puca, naborana je ili primećujete mehuriće. Ako uočite ove probleme, velike su šanse da je drugi sloj boje nanet pre nego što se prvi sloj poptpuno osušio. Odnosno, da je majstor žurio da što pre obavi posao bez obzira na proceduru koju je trebalo ispoštovati.

Koliko dugo majstor treba da čeka između slojeva zavisi i od boje koja se koristi i od nivoa vlažnosti u prostoriji. Ako je soba vlažna ili čak i ako pada kiša, vreme sušenja će biti duže. Okvirno vreme sušenja i trajanje procesa, pravi majstor neće izbeći da vam i predoči, ma koliko ono trajalo.

Kako naći pravog molera za vaš sledeći projekat?

Brzo i bezbedno i neverovatno lako. Profesionalni moleri firme AG adaptacija poseduju višegodišnje iskustvo u svim molerskim, dekoraterskim i završnim radovima u građevinarstvu. Ukoliko vam je potreban moler kome možete poveriti svoj dom bez razmišljanja o kvalitetu, kontaktirajte nas putem mejla ili pozivom na broj 0604492300

Razgovarajmo danas kako biste možda već ove nedelje bili prezadovoljni našim radom.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Pregradni zidovi
Pregradni zidovi: Vrste i prednosti

Pregradni zidovi su vertikalne pregrade koje se koriste za razdvajanje unutrašnjih prostora objekta. Suvomontažni pregradni zidovi moraju biti izvedeni tako da pored zvučne zaštite obezbede

Folija Preko Zida 528x820
Stan na Čukarici

Zastita Pre Izvodenja Radova Je Jako Bitna (1) Dekorativna Tehnika Folija Preko Zida Krecenje Stana Moleraj 5 Zastita Pre Izvodenja Radova Je Jako Bitna