Pretraga

0604492300

Krečenje stana – ubrzajte krečenje u 6 koraka

Vreme je za krečenje stana i prva misao koja opseda vlasnike, verovali ili ne, nikad nije vezana za cenu.  Nekako se samom odlukom o krečenju, novac uvek spremi unapred ili odvoji za to, a većina ljudi pita nešto sasvim drugo.

Koliko je potrebno vremena za krečenje stana? Može li sve za dan ili dva, kad ćete majstorima videti leđa i koliko će biti narušena vaša rutina na koju ste navikli – su uglavnom one najveće nedoumice svakoga ko reši da se upusti u proces novog bojenja enterijera.

Krečenje je proces, koji slobodno možemo nazvati manjim renoviranjem, što znači da zahteva posao koji traje jedno izvesno vreme. Koliko? To zavisi od mnogo faktora. Mi ćemo pokušati da vam predstavimo par stvari koje možete odraditi sami, kako biste krečenje stana ubrzali i završili što pre.

Krecenje Stana

1. Obezbedite slobodan prostor za krečenje stana

Iako su stambene zgrade uvek u manjku nekog konkretnog prostora, a ovaj problem nije izuzeo ni kuće sa dvorištima, jasno je da je gotovo uvek problem gde sa stvarima. Ukoliko ste u mogućnosti najbolja opcija je potpuno izbacivanje stvari iz prostorije koju želite bojiti. Možete zamoliti nekog iz komšiluka da nešto vaših stvari prihvate na neko vreme ili da iste odložite u hodnik ili zajedničke prostorije. Naravno, uvek prvo pitajte.

Ako pak želite krečenje stana kompletno, onda će izbacivanje stvari u druge prostorije napraviti čitavu pometnju i još veću gužvu. Zamislite haos kada ste konstantno u problemu oko vraćanja i premeštanja iz sobe u sobu, iz hodnika u sobu i obrnuto. Šta raditi? Najbolja opcija u ovom slučaju je da pomerite sav nameštaj na sredinu sobe, kako biste obezbedili nesmetan pristup zidovima. Zbijen nameštaj na sredini daje dovoljno prostora majstoru da priđe svakom zidu ponaosob ali takođe i dobru ventilaciju kako bi se boja što brže sušila.

2. Uklonite sitne detalje i ukrase

Priprema stana ili sobe za krečenje može značajno ubrzati proces i pomoći radnicima da efikasnije obave svoj posao. Iako angažovanjem AG adaptacije ne treba da brinete o ovim radovima, postoji nekoliko detalja koji mogu biti korisni a koje ćete možda ipak želeti da obavite sami. Ovo podrazumeva uklanjanje stvari sa zidova, dekoracije i ukrasa, slika, ramova, ogledala i polica. Preporuka je da šrafljene delove koje niste sigurni kako razmontirati ili znate rasklopiti ali niste sigurni da li ih znate vratiti u prvobitno stanje, razmontira stručno lice.

Ako vam je to previše posla, svakako se bacite na zaštićivanje koje i  mi ne propuštamo. Vrlo je važno da pri zaštićivanju, lepite materijalom ili prekrivate samo i isključivo nameštaj i pokućstvo. Čak i milimetar materijala koji prelazi na zid, sprečava da valjak i četka dopru do njega, pa će tako kao krajnji rezultat nakon skidanja zaštite, taj deo ostati prljav.

3. Zaštitite podove, prozore i vrata

Krečenje stana, soba, zidova, pa čak i samo plafona dovodi do neminovnog kapljanja a dešava se i do prosipanja farbe. Da biste to sprečili, pokrijte podove novinama, zaštitnim celofanom, papirom ili drugim materijalom. Ivice fiksirajte trakom kako se zaštita ne bi pomerala, opet vodeći računa da ne prelazite na površinu zida koji mora biti okrečen. Ovo će zaštititi podove i olakšati čišćenje nakon završetka procesa. Vrata skinite sa šarki, ukoliko je moguće a štokove opet zaštitite. Za prozore možete koristiti traku samo na ivicama, budući da se kod krečenja najviše prljanja dešava na samom podu.

4. Utičnice, lampe i lusteri – šta sa njima?

Ako želite da vaši zidovi budu savršeno ofarbani, potrebno je da se prekidači i utičnice odvoje od zidova. To će omogućiti radnicima da ofarbaju celu površinu zida, uključujući i mesta oko prekidača i utičnica bez njihovog mazanja koje često viđamo kao posledicu nestručne zaštite ili čak nikakve. Ovo ne preporučujemo da radite samostalno već da angažujete električara koji će i izolovati žice koje ostaju kada se prekidači izvade. Isto važi i za sve vrste osvetljenja, lampe, lustere ili led rasvetu.

5. Dogovorite se sa ukućanima oko izbora boja ali i sa samim sobom

Pre nego što ugovorite krečenje stana i majstor stigne, razmislite o bojama koje želite da koristite. Ako imate jasnu ideju o tome šta želite, iskusan majstor će moći da pripremi odgovarajuću količinu farbe i drugih materijala, što će uštedeti vreme i olakšati proces. Takođe, može vam reći šta tačno treba ili ne treba da nabavite kako biste opet uštedeli na vremenu. Izbor boja nije lak zadatak nikad, ali savet je da se vodite onim što se vama sviđa i da obavezno razgledate neke palete nijansi i ton karte.

Krecenje Stana U 6 Koraka

6. Krečenje stana i turbo ubrzanje vremena potrebnog za krečenje

Ne postoji bolji trik, savet ili predlog koji vam možemo dati a koji će biti efikasniji. Ma koliko vi sve pripremali, sređivali, pomerali i vodili računa o svakom detalju, angažovanje pogrešnog i nestručnog majstora će čitavo krečenje stana pretvoriti u dugo i neprijatno iskustvo. Mnogo grešaka, previše ispravki, nesnalaženje, rasipanje materijala i mnogo više posla oko čišćenja će vam obezbediti svaki amater.

Kada se odlučite za krečenje stana, angažovanje profesionalne firme će uštedeti vreme i osigurati kvalitetan rezultat. AG adaptacija vam je na raspolaganju, pa budite slobodni da nas kontaktirate. U međuvremenu, pogledajte listu referenci ili galeriju radova, jer iza nas stoje dela a ne reči.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Prostorni uticaj boje

Boje same po sebi sadrže sile koje upućuju na pravac dubine. Prostorni efekat boje može se ostvariti kroz svetlo-tamni kontrast, kroz nijanse toplo-hladnog, kroz kvalitet

Psihološki uticaj boja

Psihološki uticaj boja Boja je svetlost koja putuje talasima do nas od Sunca u istom elektromagnetskom spektru kao radio i TV tala- si, mikrotalasi, x-talasi…