Pretraga

0604492300

Krečenje dnevne sobe – 5 kombinacija za efektan izgled

Dnevna soba se često smatra srcem kuće i to sa dobrim razlogom. Osim što se u njoj najviše provodi vremena, ona je centralno mesto okupljanja, kako porodice, tako i prijatelja. Koristimo je razne namene a često se pri većim okupljanjima pretvori i u mesto za prave proslave. Sa toliko frekventnim korišćenjem, ova prostorija i najčešće zahteva neku vrstu renoviranja. Krečenje dnevne sobe je najjeftiniji i često najefektniji način da to i uradite.

Krečenje Dnevne Sobe – 5 Kombinacija Za Efektan Izgled

Krečenje dnevne sobe  – ideje za kombinovanje boja

Izbor savršene kombinacije boja za vašu dnevnu sobu može biti prilično komplikovan. Bez obzira da li želite da stvorite privlačnu, ugodnu atmosferu ili moderan i unikatan stil, kombinacija boja je neophodna za postizanje punog efekta. Jednostavno, krečenje dnevne sobe u jednu boju, odavno je već prošlost.

Da bismo vam pomogli da pronađete savršenu mešavinu, evo pet kombinacija boja koje mogu biti idealne za vašu dnevnu sobu. Bilo da birate neutralne i svetle tonove ili one najtamnije, ove kombinacije će sigurno ulepšati vaš prostor i učiniti ga posebnim. Uz malo dekorativnih detalja, jastuka, zavesa, prostirki ili bilo čega drugog, možete postići zaista elegantan stil.

Zelena i bela

Zeleni je postala planetarno popularna poslednjih godina, pa je tako viđamo na mnogim fasadama ali i unutrašnjosti najekskluzivnijih objekata. Tamno zelena i nijanse bele su savršena kombinacija za krečenje dnevne sobe. Bela boja dodaje živost ozbiljnoj zelenoj, balansirajući toplinu i hladnoću palete. Smaragdno zelena i kristalno bela su popularne kombinacije boja za moderne domove. Takođe, zelena je boja povezana sa prirodom i ima umirujuć efekat, pa dodaje prostoru dašak svežine.

Možete kombinovati više zidova, samo jedan ili pak samo zeleni plafon koji može biti divan izbor za unikatne i specifične prostore. Ako niste ljubitelj kombinovanja, a posedujete beli nameštaj,  možete slobodno okrečiti i celu sobu nekom nijansom zelene koja će istaći nameštaj i uklopiti se odlično sa njim.

Zeleni Zid

Roze i bež

Iako je povezujemo sa dečijim sobama, posebno onim za devojčice, roze boja uklopljena sa neutralnim bojama poput bež, može napraviti pravi praznik za oči. Sa dnevnim sobama koje imaju puno prirodnog svetla, ovo je kombinacija boja za koju se možete odlučiti bez dileme. Meke nijanse roze dodaju karakter prostoriji, dok se bezvremenski neutralni tonovi poigravaju isticanjem nameštaja, same dnevne sobe i razbijaju njenu bebi mekoću. U svakom slučaju, krečenje dnevne sobe u ovakvu kombinaciju, učiniće je toplim, nežnim i zaista mirnim mestom.

Rozi Zid

Siva i plava

Ideja o ovoj kombinaciji datira još iz srednjeg veka, a njena popularnost se nije smanjila ni tokom vremena. Kada su u pitanju plave i sive ideje za dnevni boravak, opcije su beskrajne. Mnogobrojne nijanse sive i kraljevska plava koja miriše na eleganciju, kombinovane zajedno, čine da vaša dnevna soba izgleda aristokratski, bez ičega dodatnog.

Siva i plava su svestrane nijanse koje se zajedno mogu koristiti za kreiranje bezbrojnih izgleda i stilova enterijera, od umirujućih primorskih do urbanih gradskih. Ako želite moderam, lukusuzan i odmeren stil, ovo je vaša vanvremenska kombinacija boja.

Plavo Beli Zid

Crvena i crna

Ogromna biblioteka, masivan drveni nameštaj ili kožna fotelja, neprolazna i skupa klasika, na sve to asocira topla i efektna crvena boja. Kombinacija crne i crevene je svakako trend koji je obeležio 2022. godinu. Možete se odlučiti da koristite crvenu kao akcentnu boju ili je možete učiniti još boljom kombinujući je sa crnom.

Lepota crvene i crne zajedno je u tome što možete odabrati odnos obe boje kako bi odgovarao dizajnu i izgledu vaše dnevne sobe. Mali delovi crvene sa većim crnim površinama dobro deluju za prostranije dnevne sobe. Preovlađujuće crvena sa detaljima crne dobro se uklapa u manjim prostorima i donosi šmek dalekog Japana.

Crveni Zid Sa Tamnim Podom

Zlatna i braon

Luksuz uvek ima boju zlata. Kombinacija zlatne sa toplim braon tonovima, daje specifičan i dubok izgled. Dnevne sobe koje imaju rustičan, drveni ili klasičan nameštaj mogu izneti ovu kombinaciju kao dobitnu. Ako želite da vaša dnevna soba izgleda svetlije, birajte krem tonove braon boje i svetliju zlatnu. U svakom drugom slučaju, možete se osloniti na boju karamele, čokolade, sa primesama žute i još mnogo varijacija. Efektan izgled možete postići i krečenjem samo jednog centralnog zida sahara tehnikom.

Saveti za krečenje dnevne sobe u izboru boja

Kombinacija boja zidova u unutrašnjosti kuće jedan je od najvažnijih elemenata u kućnom dekoru. To je ulaganje u atmosferu i ukupan utisak vašeg doma. Bez obzira da li težite modernom, praktičnom ili jedinstvenom izgledu, prava kombinacija boja zidova može vam pomoći da postignete željeni izgled. Uz malo kreativnosti i dobrog molera, lako možete postići sklad boja koje će oživeti ali i izmeniti vaš dom.

Dnevna soba je obično prva soba koju vaši gosti vide kada uđu u kuću i je odlična reprezentacija ličnog stila i ukusa vlasnika kuće. Zato je potrebno da o njenom stilu i bojama zidova, razmislite dobro. Neki od saveta koji mogu pomoći u izboru pravih boja za krečenje dnevne sobe odnose se na vođenje parametrima poput svetla i veličine.

  • Osvetljenje: Ako vaša dnevna soba ima puno prirodnog svetla, koristite zemljane, neutralne, mint zelenu ali i plave tonove. Izbegavajte jarke boje poput crvene i crne jer se može desiti da zbog velike količine direktne sunčeve svetlosti ona izbledi. Ako prostoru nedostaje prirodno svetlo, koristite boje poput žute ili bele da bi izgledala veselije a ne tmurno i mračno.
  • Veličina dnevne sobe: Za malu kvadraturu izaberite svetle boje da bi prostor izgledao prostranije. Ako je vaš dnevni boravak mali, izaberite belu, krem ili bež u kombinaciji sa zlatnim detaljima, da biste dobili vizuelno veći izgled sobe. Tamne boje ostavite za ogromne i velike dnevne sobe, koje će učiniti da ona izgleda prijatnije i zatvorenije. Možete koristiti u ovom slučaju tamnije nijanse plave i zelene, kao i crnu i crvenu.

I dalje ste u dilemi oko izbora boja ili znate šta želite ali tražite pravog majstora? U oba slučaja vam stojimo na raspolaganju. Kontaktirajte nas putem telefona na broj 0604492300 ili pošaljite upit mejlom.

AG adaptacija je tu da vašu dnevnu sobu ali i sve ostale prostorije učini boljim, lepšim ali i zdravijim prostorom.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Palete Boja I Ton Karta U Krečenju
Palete boja i ton karta u krečenju

Kako ćete okrečiti svoj dom, stan, kuću, poslovni prostor,  garažu ili pomoćni objekat, izbor je samo vaš. To je veoma subjektivna i lična stvar i

Renoviranje Kupatila
Došao red na renoviranje kupatila?

Renoviranje kupatila Kupatilo predstavlja prostor koji prvenstveno mora imati upotrebnu vrednost, ali i estetski da izgleda lepo. Takođe je bitno napomenuti da renoviranje kupatila ne