Pretraga

0604492300

Krečenje Sahara – boja puna luksuza

Poslednjih godina mnogo toga je ušlo i izašlo iz mode. Bile su popularne tapete, pa su ih masovno skidali, pa su se opet vratile na velika vrata. Isti slučaj i sa španskim zidom, krečenjem u boji ili klasičnom belom. A u poslednje vreme, pažnju posebno zaokuplja nešto što sasvim sigurno neće tako lako ili neće nikako biti zastarelo i van trenda – krečenje Sahara.

Šta je krečenje Sahara?

Ove prelepo dekorisane zidove ste vrlo verovatno negde već i videli, samo niste znali da imaju neki poseban naziv. Krečenje Sahara je izuzetna zidna tekstura koju proizvode sitne perle, koje u kombinaciji sa metalik završnom bojom, stvaraju zapanjujući izgled. To je jedna slojevita završna obrada sa magičnim efektom. Krajnji rezultat je dinamičan, pun i bogat sloj teksture koji vas smešta u najlepši pustinjski predeo, sa peskom koji svetluca i preliva se na suncu. Satenski pesah Sahare na vašem zidu.

Krecenje Sahara

Krečenje u boji peska – Kada se pustinja pretvori u oazu

Boja peska se može opisati kao blago nezasićena žuta i može sadržati blage i prijatne narandžaste nijanse. Postoje i različiti tonovi peščanih boja od žućkasto smeđe do sivkasto braon boje koje se koriste u krečenju Sahara tehnikom.

Kada pomislite na Saharu, verovatno vam prva asocijacija nije raskošna oaza. Ali, zahvaljujući jedinstvenoj tehnici krečenja u zlatnoj boji i boji peska, ova neverovatna transformacija postaje moguća, i to u vašem domu.

Peščana boja savršeno deluje kao neutralna i stvara opuštajući i harmoničan osećaj. Boja se takođe može opisati kao topla, elegantna i raznovrsna jer može dobro da funkcioniše sa većinom drugih boja. Kao što je i ime opisuje, ona ima blisku vezu sa prirodom i povezana je sa mislima na tople i sunčane dane na plaži. Kako je boja tako blisko povezana sa plažom i letnjim odmorom, ona takođe pruža osećaj mira, svežine i harmonije. Svaka nijansa peska u Sahara krečenju, je idealna za upotrebu u svim prostorijama, jer pomaže u borbi protiv stresa i fizičke iscrpljenosti. Čista oaza u sred pustinje.

Koje su prednosti krečenja Sahara?

  • Dobar izbor za manje svetlosti i tamne sobe

Jedna od prednosti korišćenja Sahara efekta je njena sposobnost optičke iluzije u dodavanju efekta svetlosti. Ovo se postiže svetlucavim česticama i blagim satenskim odsjajem koji dobro reflektuju postojeću svetlost i daju lep prelivajući efekat. Metalik boja dodaje dubinu i dimenziju zidovima, čineći ih dinamičnijim i zanimljivijim. Ako imate tamne prostorije, one će biti posebno osvetljene ovom tehnikom.

  • Primenljivo na prostorije i za sve njihove namene

Krečenje Sahara odlično funkcioniše u malim, podjednako kao i u velikim prostorima, pružajući veličanstvenu auru koja dodaje posebnu dimenziju prostoriji. Možete ga videti u domovima, podjednako kao i u doktorskim ordinacijama, kancelarijama ili hotelima visoke kategorije.

Bilo da se radi o kućama, stanovima, kancelarijama ili komercijalnim prostorima, Sahara krečenje je krečenje koje daje rezultate sofisticiranosti, luksuza, stila i ekstravagancije. Toliko, da je ovaj stil sasvim prikladan i za kraljevske odaje. Premazi su u većini slučajeva perivi i vodotporni, pa njima možete prekrivati skoro sve što poželite, jedan zid, celu kuću ili samo par upečatljivih detalja po vašoj želji.

Priprema zidova za krečenje Sahara:

Kada planirate bilo kakvo krečenje površina, važno je osigurati da su sve one i detaljno očišćene i pripremljene pre nanošenja boje. To podrazumeva uklanjanje svih tragova prašine, prljavštine, fleka i masnoće sa površine koja se farba. Ukoliko se to ne uradi pravilno, farba može loše prijanjati na površinu, oljuštiti se ili spadati ili biti neravnomerno raspoređena, što rezultira šarenilom zidova.

Nakon njene prve pripreme, proverava se njena ispravnost u vidu mogućih oštećenja, pukotina, rupa, ljuštenja prethodnog sloja, vlage ili pojave buđi. Sve nedostatke treba ukloniti i sprečiti pojavu novih, pa tek onda pristupiti bilo kakvom krečenju. Ako je potrebno, preporučuje se nanošenje podloge za krečenje pre finalnog bojenja, kako bi ona još bolje prionula. Više o podlozi za krečenje na sledećem linku.

Krečenje Sahara je posebna estetska ali i majstorska tehnika. Iako se ova vrsta premaza nanosi četkom i valjkom kao i sve druge, bitno je izabrati kvalitetnu boju ali i kvalitetnog majstora kako bi efekat bio pun i kako bi se postigao  najbolji izgled. Prilikom nanošenja boje, važno je raditi brzo ali i posebnim pokretima u određenom pravcu, od spoja do spoja, držeći mokru ivicu tokom rada.

Efekat peščanih dina se može stvoriti vertikalnim ili horizontalnim nanošenjem četkom. Valjak se takođe može koristiti u nasumičnim delovima da bi se stvorila jedinstvena i unikatna završna obrada. Osim ovih alata, postoje i druge tehnike za dekorativno farbanje koje se mogu koristiti kako bi se postigli različiti efekti i željeni rezultati a koje u AG adaptaciji obavljamo brzo, kvalitetno i profesionalno.

Ako tražite majstora za krečenje Sahara, onda ste na pravom mestu i sve što treba je da nas kontaktirate. A mi ćemo vam u što kraćem roku izaći u susret svojim savetima, predlozima, obračunom cena i na kraju krajeva – savršenim krečenjem koje vaš dom zaslužuje. Neka to ovaj put bude Sahara

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Fugovanje Pločica
Pravilno fugovanje pločica

Fugne su bitne stavka kako zbog estetskog izgleda, tako i zbog tehničkog stanovišta. Fugovanje pločica treba biti savršeno, evo kako to da uradiš.

Folija Preko Zida 528x820
Stan na Čukarici

Zastita Pre Izvodenja Radova Je Jako Bitna (1) Dekorativna Tehnika Folija Preko Zida Krecenje Stana Moleraj 5 Zastita Pre Izvodenja Radova Je Jako Bitna