Pretraga

0604492300

Krečenje soba – kako, zašto, čime i koji majstori za krečenje

Krečenje Soba

Trenutno se većina nas raduje nadolazećem lepom vremenu i planira se veliko prolećno čišćenje. Sa toplijim danima, mnogi razmišljaju i o uređenju spoljašnjosti i unutrašnjosti doma, popravkama, sređivanju dvorišta ali i o farbanju. Krečenje soba je možda i najvažnija stvar koju treba uraditi u proleće.

Krečenje soba i prostorija u objektu ne samo da dodaje lepotu vašem domu, već i daje zaštitu. Volimo da to kažemo na ovaj način… ali krečenje jeste vid poboljšanja uslova života i rad na svom sopstvenom zdravlju. Zbog toga je idealno da bar svake druge godine osvežite svoj enterijer novim slojem boje kako biste osigurali zdrav, čist i uredan prostor gde boravite.

Krečenje soba kao najjeftinije renoviranje

Često vlasnici kuća i stanova imaju ideje ili maštaju o mogućnosti da potpuno renoviraju svoje domove. Ako na to dodamo i uticaj medija poput televizije ili časopisa, društvenih mreža koje nas uveliko bombarduju savršeno uređenim prostorima, onda je zamisao o renoviranju zaista i više nego očigledna i prisutna. Nažalost, u većini slučajeva nije uvek moguće obnoviti kompletan nameštaj ili promeniti sve tepihe, ali postoji mogućnost da na jeftin način date svom domu skoro pa nov izgled.

Profesionalno krečenje soba vašeg doma je lak i isplativ način da se vaš prostor transformiše u potpuno drugačiji i novi, a da ne morate da trpite troškove i poteškoće u izvođenju potpunog renoviranja kuće.

Novi, višestruki izbori boja mogu transformisati zidove i učiniti pravu magiju u dizajnu. Isto tako, skoro pa umetničko okrečeni zidovi sa akcentima na više boja ili nijansi, daju totalno moderan look. Dodajte još novom izgledu par jastuka u istoj boji na svojoj omiljenoj garnituri i uživajte. Mogućnosti dizajna su beskrajne. Ako želite da u potpunosti promenite svoj dom bez velikih troškova i muke oko projekta preuređenja kuće, kontaktirajte naš tim stručnjaka danas za profesionalne usluge farbanja kompletnog enterijera.

Krečenje Sobe

Krečenje soba kvalitetnim premazima

Krečenje je kako smo več rekli u prethodnom članku, mnogo više od držanja valjka ili četke u ruci. Postoji mnogo više posla koji podrazumeva i odabir pravih boja, priprema površina za krečenje, zaštita ostatka nameštaja i stvari, saniranje pukotina, oštećenja, uklanjanje vlage, sprečavanje pojave buđi…

Za početak, baziraćemo se na korišćenje boja i premaza koji su kvalitetni a podrazumevaju da se isti kupuju od pouzdanog proizvođača, iz sopstvenog iskustva i naravno u odnosu na rezultate koje sam tip premaza daje.

Što kvalitetnije boje i aditive koristite u svom domu, to će kvalitetniji krajnji rezultat i biti. Kvalitet obavezno znači dugotrajniju i efikasniju zaštitu vašeg doma. Iako vam možda nebitno izgleda koji premaz i možda vam je i više nego bitno da uštedite dodatni novac korišćenjem jeftinijih boja, izbor jeftinog u večini slučajeva nije ekonomično rešenje.

Jeftine boje i jeftini valjci i četke…

Jeftinije varijante boja, aditiva ali i opreme poput četki i valjaka, obično ne izdrže dugo ni u radu, a vremenom donose jako loše stanje vaših zidova. Većina jeftinih boja ne izdrži test vremena, ovo donosi probleme u vidu guljenja, skidanja, bledila ili vlage i buđi. Imajte na umu i da pojedine zidne površine mogu biti grube za četke i valjke (poput španskog zida), tako da jeftiniji proizvod u kombinaciji sa jeftinim alatom, vrlo verovatno neće biti u mogućnosti da sve pokrije podjednako, a do nekih površina neće uopšte ni dopreti. Ovo opet dovodi do trošenja više količina boje, duplih prelaza i premaza, i što je najvažnije – skoro pa duplih troškova.

Loše krečenje soba podrazumeva pojavu ili širenje vlage

Profesionalno krečenje štiti vaš dom sada i sprečava buduće štete unutar i izvan vaših zidova. Većina unutrašnjih zidova je napravljena od materijala koji prirodno upijaju vlagu. Vremenom, previše apsorpcije može dovesti do poroznosti zidova koji mogu biti opasni po strukturni integritet vašeg doma. Sama vlaga unutar zidova je katalizator za rast buđi što može dovesti do zdravstvenih problema.

Prebrisavanje buđavih delova dovodi do širenja gljivica i na površine koje nisu zahvaćene, pa tako odjednom od jednog crnog ćoška kuće imate čitav buđav zid.

Postoje premazi koji efikasno uklanjaju postojeću buđ ali i sprečavaju njeno dalje širenje i ponovno pojavljivanje. Takođe postoje i boje koje su dizajnirane da zaštite od prodora vlage u porozne zidove vašeg doma. Pravilnom analizom i sagledavanjem objekta, pravi majstor će znati da vam predloži i pravo rešenje- ono koje neće držati vodu dok majstori ne odu.

Lako možete osigurati da vaši zidovi duže izgledaju sjajno, a istovremeno ćete proći jeftinije ako napravite pametan izbor u materijalu ali izbor je podjednako važan i kada razmišljate o angažovanju majstora. Ne rizikujte, kontaktirajte nas još danas.

Kakvo krečenje soba nudi AG ADAPTACIJA?

Svi zaposleni u AG adaptaciji, streme samo jednom cilju – što više zadovoljnih korisnika i što više najkvalitetnije urađenih projekata. Na taj način, i kroz takvu poslovnu politiku smo sigurni da će naš posao rasti i razvijati se a da će svaki naš korisnik uživati u svim prednostima krečenja – zaštićenim zidovima, zdravijem prostoru, povećanju vrednosti kuće ili zgrade i još mnogo toga.

Ako vam je potrebno krečenje soba, sada znate i ko je izbor broj 1, a naš kontakt dostupan je na sledećem linku. Napominjemo da je zbog povećanog obima posla potrebno da na vreme rezervišete svoj termin.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Ambijentalno Osvetljenje 720x820
Stan kod Sava Centra

Zidno Osvetljenje (1) Ambijentalno Osvetljenje Dnevni Boravak 1 Radovi U Decjoj Sobi Spavaca Soba Zvezdano Nebo Zidno Osvetljenje

Moler – 5 Načina Da Izaberete Pravog
Moler – 5 načina da izaberete pravog

Kada rešite da sređujete enterijer svog doma ili poslovnog prostora, obično razmatrate i činjenicu da vam je potreban moler. Pravi, profesionalni moler, koji će zidovima