Pretraga

0604492300

5 razloga zašto je dobro krečenje u belo

Krecenje
Krečenje u belo daje prostoru širinu; Foto: Canva

Došlo je vreme da se osveže zidovi u stanu, a sa tom odlukom i dilema koje tonove odabrati za najprijatniji enterijer. Jedno od glavnih pitanja je – kako će željene boje uticati na atmosferu u kući, a samim tim na raspoloženje ukućana? Iako svaka prostorija može drugačije da zrači ofarbana u bež ili plavu nijansu, ipak je bela univerzalna boja za zidove. Beli prostor odiše optimizmom i ova boja se zdušno koristi u dizajnu enterijera. U narednim redovima saznajte koje prednosti ima krečenje u belo i u kojim situacijama je ovo najbolje rešenje. 

Najčistija boja je odsustvo boje 

U beloj boji će zidovi vašeg doma izgledati čisto i besprekorno, te će odavati utisak urednosti i klasike. Bela boja je simbol čednosti, slobode i čestitosti. Mlade oblače belu venčanicu, beli golubovi pušteni da slobodno polete znače mir, a beli anđeli su simbol vere i dobrote. Tako će belina i u unutašnjosti vašeg doma dati dojam dostojanstva i čistote, jednostavne savršenosti. Bela je zapravo odsustvo ikakve boje i tadicionalno se (s razlogom) koristi za bojenje zidova ali i fasada kuća. 

Najlakše se nanosi na zidove 

Krečenje u belo biće najbrže i najjednostavnije, jer neće iziskivati nijansiranje poludisperzije, disperzije ili druge vrste boje kojima je osnova – bela. Zato će ovaj postupak biti najlakši i najefikasniji ako se koristi čisto beli kreč. Osim što ćete dobiti besprekornu pozadinu za sav nameštaj, slike, police i ostale elemente, bela će vašem domu dati posebnu dozu otmenosti bez velikih ulaganja i truda. Idealna boja za “brzinsko”, a kvalitetno krečenje je bela, te je ne treba isključivati iz palete boja koje krase vaš dom. 

U belom se lako održava 

Ako su vam zidovi beli, najlakše će biti obojiti ih nanovo u istu boju, ali i naneti neku drugu nijansu. Bela je idealna podloga za bilo koje drugo bojenje zidova, a takođe će biti najjednostavnije i prvo krečenje jer je glet masa kojom se oblaže malter takođe bela. Kada primetite crne tragove ili zaprljane zidove, prosto ćete ponoviti identičan postupak krečenja. Bojenje zidova u belo smatra se tradicionalnim postupkom koji je uvek u modi, pre svega zbog pragmatičnosti i jednostavnosti. Zato može da se kaže da je bela uvek na ceni. 

Uklapa se uz svaki stil 

Sa belim zidovima neće biti problema uklapanja boja stolarije, stubova, cevi ili drugih elemenata, poput nameštaja. Detalji u apsolutno svakoj boji savršeno će se integrisati u belinu vaših zidova, pa ćete moću da dodate braon ili sive gipsane dekorativne elemente. Ovo će vašem stanu dati posebnu notu elegancije i otmenosti, što će zadiviti apsolutno svakog gosta. Vanvremenska boja koja se uvek iznova vraća kao trend i sa kojom sigurno neće biti greške.

Podsetimo da su zidovi velikih salona, galerija, muzeja i drugih javnih izlagačkih prostora, većinom obojeni u belo. Na ovaj način ostavlja se prostor za uklapanje stilova iz različitih epoha. Na belom zidu savršeno će stajati ulje na platnu klasičnih slikara, ali i grafika umetnika iz dvadesetog veka, fotografija bez okvira ili bilo koja druga umetnička instalacija. Zato je bela idealan izbor za one koji uživaju u isticanju umetničkih dela. 

Daje prostoru širinu i svetlost 

Svetle boje “otvaraju” prostor, odnosno daju mu širinu, te će sobe delovati prostranije i veće ako se okreče u belo. Ukoliko su sobe u stanu male površine, najbolje bi bilo okrečiti ih upravo u belo. Tako će delovati daleko veće nego što jesu, odnosno beli zidovi davaće utisak veće površine prostorija. Nikako ih ne treba zatvoriti tamnim nijansama, koje će, sa druge strane, učiniti prostor tamnijim, sumornijim i manjim.

Ovo je naročito važno ako je stambeni prostor orjentisan severno ili istočno, pa prirodno dobija manje sunca, odnosno direktne svetlosti. Bela će ovakve stanove učiniti svetlijim i prijatnijim za boravak, pa je ne bi trebalo isključiti iz izbora.

Spacejoy Soba Unsplash
Spacejoy Soba Unsplash

Sa belom možete imati beskonačno mnogo nijansi

Ne zaboravite da i bela može imati mnogo nijansi, odnosno primesa drugih boja, te da se zato smatra kraljicom svih boja. Upravo zbog ove mogućnosti je neophodno da testirate tonove u svom domu, pre nego što valjci i četke počnu da rade. Još jedna od velikih prednosti bele boje je što sa njom može imati nijansu sive, zelene, roze i mnogo drugih boja, a da bela i dalje bude dominantna. Ova kameleonska sposobnost bele da se prilagodi mnogim drugim nijansama, još jedna je od njenih mnogobrojnih vrednosti. 

Naravno, uvek se možete opredeliti za mašinsko krečenje u belo i dodatno ubrzati čitav proces uređenja doma. Ukoliko ste ubeđeni da je bela savršena za vaš dom, AG-Adaptacija je pravi tim za krečenje zidova. Ukoliko prepustite profesionalcima posao, rešavate sebe brige oko najvažnijeg posla koji se obavlja u kući. Vaš stan ili kuća izgledaće besprekorno i sveže, nakon što profesionalni tim završi krečenje u belo. 

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Masinsko Smirglanje U Mozzart U Izvodenju Ag Adaptacija 760x428
Mozzart kladionice

Molerski Radovi U Mozzart U Izvodenju Ag Adaptacija Radovi U Mozzart Kladionici Uspesno Izvodi Ag Adaptacija Keramicarski Radovi U Mozzart U Izvodenju Ag Adaptacija Majstor

Fasadni Radovi
Vila Zemun Branka Pešića

Prozori I Plafon Radovi Iznutra U Vili U Zemunu Kako Vila Izgleda Spolja Spoljasnji Radovi 2 Spoljasnji Radovi Unutrasnji Radovi 2 Unutrasnji Radovi Vila U