Pretraga

0604492300

Trikovi iskusnih molera AG-Adaptacije: Prednosti prolećnog krečenja

Kada dani postanu duži i topliji pravo je vreme da se razmišlja o krečenju stambenog prostora. Kada govorimo o prolećnom krečenju, ne mislimo samo na krečenje voća koje se obično obavlja u proleće, već i na uređenje doma. Mnogo je razloga zbog kojih treba osvežiti zidove kada prođe zima, ali ćemo ovde izdvojiti najvažnije. Stručnjaci AG-Adaptacije zbog toga poseebnu pažnju posvećuju ovom periodu u godini, a u narednim redovima saznajte razloge.

Prednosti Prolecnog Krecenja

Grejanje je učinilo svoje

Viša temperatura koja obično dolazi sa prvim danima proleća jedan je od razloga zašto treba izdvojiti vreme i novac za krečenje baš u ovim mesecima. Posle hladnih i vlažnih jesenjih i zimskih dana, tokom kojih su prozori uglavnom bili zatvoreni, a prostor se zagrevao, zidovi će vapiti za svežom bojom. Naročito ukoliko ste se grejali na drva, a šporet ili kamin se nalaze u nekoj od prostorija u kojima se boravi veći deo dana – dnevna soba, kuhinja, trpezarija. Većina onih koji se greju na ovo čvrsto gorivo mogu uočiti crne tragove na zidovima iza peći.

Čišćenje je jednostavnije kada se pomeri nameštaj

Iako uz profesionalni tim AG-Adaptacije ne morate brinuti o tome da će nameštaj ili stolarija biti umazana krečom, jer apsolutno sve zaštitimo, ipak ćete poželeti da počistite prašinu i ostalu prljavštinu koja se tokom zime taložila iza plakara, polica i kreveta. Svako detaljno sređivanje doma treba da krene upravo od zidova, a lakše će biti očistiti i ostatak prostora kada nameštaj bude pomeren kako bi se okrečilo.

Toplije i suvlje vreme čini posao bržim

Kalendarski, poslednje dve godine proleće nam je došlo 20. marta, za razliku od ranijih godina kada je ovo godišnje doba počinjalo dan kasnije. Međutim, od ovog datuma dani i dalje mogu biti hladniji, ali će svakako biti manje kondenzacije jer se smanjuje razlika u spoljnoj i unutrašnjoj temperaturi. Sobna temperatura je na proleće približnija spoljašnjoj, što će značajno olakšati posao sušenja zidova. Prolećno krečenje u svakom slučaju treba prepustiti profesionalcima, koji imaju alate za sušenje i u slučajevima kada je prostor suviše vlažan.

Prolecno Krecenje

Dani su duži i sa više svetlosti

Za razliku od jesenjih, a naročito zimskih, prolećni dani su duži. Nekoliko dodatnih sati svetlosti je izuztno značajno tokom krečenja, naročito zato što se boja drugačije vidi na prirodnom svetlu. Još jedna prednost prolećnih dana ogleda se upravo u dužoj dostupnosti dnevne svetlosti, koja će molerima obezbediti više vremena za rad, a vlasnicima kuća i stanova nekoliko sati za uživanje na blagom prolećnom suncu u obližnjem parku ili pored reke.

Više je elana za sređivanje kuće

Dodatni dnevni sati, toplije vreme, buđenje flore i faune, povećaće radni elan kod većine ljudi. Zato ćete se i lakše odličiti za sređivanje doma tokom proleća nego tokom hladnih zimskih ili vrelih letnjih dana. Osim krečenja, proleće je pravo vreme za druge promene koje će takođe domu dati drugačiju energiju. Ukoliko ste se tokom zime usedeli u zatvorenom prostoru, promena mesta nameštaju u dnevnom boravku biće pun pogodak. Takođe, oni ambiciozniji mogu razmotriti i farbanje stolarije, što može prostoru dati sasvim drugačiji izgled.

Sredjivanje Stana

Ukućani će radije boraviti napolju dok traju radovi

Pošto AG-Adaptacija radi po sistemu “ključ u ruke”, ne morate brinuti da ćete morati da provodite vreme u prostorijama u kojima je pomeren nameštaj. Lepo prolećno vreme možete provesti u prirodi, sa porodicom ili prijateljima. Možete li da zamislite idealniju situaciju nego od one da vas posle kratkog boravka na vikendici sačekaju potpuno čisti i sveži zidovi vašeg stana? Verujte, osećaj je fenomenalan.

Ukoliko ste rešeni da ovog proleća svom domu podarite svežinu i lepotu, stručnjaci AG-Adaptacije rado će vam pomoći u ovoj nameri. Niste sigurni koja boja će odgoarati vašem prostoru? Ne brinite, mi ćemo rado biti konsultatnti i u izboru tonova koji prostor čine najprijatnijim za boravak.

Ako se ovog proleća odlučite za dekorativne radove ili tapete, obavezno se konsultujte sa stručnjacima sa višegodišnjim iskustvom u ovom poslu. Svaki dom zaslužuje posebnu pažnju, a toplina i komfor dolaze upravo sa vaših zidova.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Fugovanje Pločica
Pravilno fugovanje pločica

Fugne su bitne stavka kako zbog estetskog izgleda, tako i zbog tehničkog stanovišta. Fugovanje pločica treba biti savršeno, evo kako to da uradiš.