Pretraga

0604492300

Koje je najbolje vreme za krečenje?

Različita godišnja doba, nestabilno vreme, vlažnost vazduha, izuzetno sunčani periodi i još mnogo toga utiče na kvalitet krečenja, pogotovo ako se istim podvrgavaju spoljašnji zidovi i eksterijer uopšte. Ako se pitate koje je najbolje vreme za krečenje, mi ćemo vam svakako preporučiti proleće. Zašto baš ovo godišnje doba i koje su to prednosti koje ga izdvajaju od drugih, pročitajte u tekstu koji sledi.

Najbolje Vreme Za Krecenje

Da li je proleće najbolje vreme za krečenje?

Proleće je svakako sinonim za generalno raspremanje posle duge i naporne zime, pa se tako nekako i krečenje, renoviranje i bilo kakvi građevinski radovi započinju baš tada. Ili bar njihovo planiranje. Glavna sezona se tada za sve izvođače radova priprema. Međutim, osim nasleđene navike na veliko prolećno spremanje, ovaj period je odličan iz mnogo drugih razloga.

Zašto je proleće odlično vreme za krečenje?

•          Nizak nivo vlažnosti

Proleće ima nižu vlažnost vazduha u odnosu na zimu, zbog čega se smatra najpogodnijim vremenom za krečenje soba. Više sunčanih dana, prijatnije temperature i vlaga prirodno počinje da opada u proleće. Ovo čini mnogo prednosti za krečenje, bojenje i farbanje uopšte, jer previše vlage na površinama kao i u vazduhu može biti kontraproduktivno.

Sa niskim nivoom vlažnosti tokom proleća, ne rizikujete da vlaga ostane zarobljena između površine i boje, što znači da će boja prijanjati i trajati dugo. Ovakvi uslovi takođe pomažu da se boja brže osuši, ne prebrzo nego taman koliko treba.

•          Temperature su prijatne i optimalne

Ni previše vruće, ni previše hladno – prolećno vreme za krečenje je taman toliko da ga definišemo kao ni prevruće ni previše hladno. Iako se poslednjih godina klima, moramo priznati, značajno promenila, uvek savetujemo da se u skladu sa vremenskom prognozom, dogovorimo oko najboljeg termina. Naravno, čak i da nas vreme totalno iznenadi, posedujemo sušače vazduha i drugu opremu, tako da nam retko šta može pokvariti plan.

•          Odličan tajming za krečenje eksterijera i svih spoljnih površina

Zimi je hladno i vlažno, leta su prevruća i sa mnogo sunca, a svi znamo da nijedan takav dan, ni letnji ni zimski, ne odgovara baš previše. Ovo se posebno odnosi na fasade, na koje jako loše utiče direktna i jaka sunčeva svetlost. Proleće je zato i dalje pravo vreme za krečenje.

Krečenje, bojenje i farbanje eksterijera, pogotovo u projektima porodičnih kuća sa dvorištima ali i stambenim zgradama okruženim zelenilom, može biti izazovan poduhvat u svakom godišnjem dobu. Zašto?

Priroda se budi, sve lista i cveta i na našu sreću, to je tek početak. Rano leto, leto, rana jesen i prava jesen, dovode u pitanje kako krečiti ako je svuda oko površina lišće i rastinje. Naravno da niko ne želi sečenje ili orezivanje nečeg što se godinama uzgaja i neguje, ali realna situacija kaže da će grane pune lišća svakako smetati. Pogotovo ako su u blizini ili se naslanjaju na zidove. Iskoristiti rano proleće biće pun pogodak jer se izbegava puna vegetacija a dobija na kvalitetu boje i radova.

•          Vreme za krečenje koje je jeftinije

Da li ste znali da postoji vreme za krečenje koje je jeftinije a ne samo lepše i prijatnije. Baš kao i u svakom poslu, sezona diktira i cene. Kako ne biste za isti smeštaj na moru platili u julu i u januaru istu cenu, tako je i za sve majstorske radove.

Početak sezone ili prolećna predsezona je prilika za izvođenje radova po jeftinijoj ceni. Kako se temperatura penje, tako je i cena većine građevinskih radova odlično prati ali i skače sve više i više. Veća potražnja uvek rezultira većim cenama. Predsezona je idealno vreme za krečenje po najpovoljnijoj ceni ali i sa najkvalitetnijom radnom snagom, što pojašnjavamo u sledećem delu.

•          Veća je šansa da ćete naći prave majstore

Mnoštvo projekata i predstojeća sezona koja se zahuktava, uzrokuju veću potražnju kako za materijalom tako i za radnom snagom. Što znači da će u većini slučajeva, oni najbolji biti već angažovani konstantno tokom celog proleća i leta. Uvek je najbolje rešenje da za bilo koje vreme krečenja angažujete porfesionalne majstore, jer ćete svakako time štedeti  a radovi će biti kvalitetniji i trajati duže.

Kvalitetni rezultati su mogući samo kada angažujete pravog izvođača koji obavlja posao pod pravim uslovima. Proleće jeste odlično vreme za krečenje ali vi se uvek pripremite i dogovorite nešto ranije o planiranim poslovima. U suprotnom, rizikujete da vam na raspolaganju budu samo oni majstori koje više niko ne želi da anagažuje.

Profesionalno Krecenje Zidova

Vreme brzo leti i još koji mesec i planiraćemo Novu godinu i zimovanje

Znamo, vreme zaista brzo prolazi. Leto nestane za tren oka a jesen se brzo došunja. Postoji samo jedno što vam želimo reći. Ako ste ove godine propustili prolećno krečenje, nemojte da vas pokoleba ni da sve poslove koje se tiču molerskih i dekorativnih radova obavite i zimi. Mi znamo koje je najbolje vreme za krečenje, podjednako kao i koje je najgore, ali takođe imamo alate, znanje i stručne majstore, koji će baš svaki period iskoristiti za postizanje savršenih rezultata, bez obzira na godišnje doba.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Najbolje Vreme Za Krecenje
Koje je najbolje vreme za krečenje?

Različita godišnja doba, nestabilno vreme, vlažnost vazduha, izuzetno sunčani periodi i još mnogo toga utiče na kvalitet krečenja, pogotovo ako se istim podvrgavaju spoljašnji zidovi

Leksan za zastakljivanje i prekrivanje
Leksan za zastakljivanje i prekrivanje

Postoje razni materijali za zastakljivanje i pokrivanje, ali je leksan materijal koji se najčešće koristi. Leksan ploče se mogu sresti u industrijskim, poslovnim ali i

Hidroizolacija betonskih blokova
Hidroizolacija betonskih konstrukcija

Hidroizolacija betonskih konstrukcija je današnja tema o kojoj ćemo pričati, koji se materijali koriste i na koji način se to postiže… Beton predstavlja jedan od