Pretraga

0604492300

Toneri za krečenje

Naš savremeni svet je ispunjen mnogim brzim i konstantnim promenama koje se ogledaju i u dekorisanju doma i u dizajnu uopšte. Ovo se posebno odnosi na boju nameštaja, tepiha ali i zidova. Svedoci smo da su u prošlom veku vladali tonovi tamnog drveta i uopšteno braon nijanse, dok se današnji moderan izgled postiže smelijom primenom veselih boja ili bezvremenskim pastelnim nijansama.

Menjanje i renoviranje kako biste bili u skladu sa trenuntim trendom može biti skupo i komplikovano rešenje i obično zahteva i previše posla. Na sreću, toneri za krečenje su jeftin pristup da kad god poželite da date svom domu novo ruho.

Šta su to toneri, koje vrste postoje, kako izabrati pravu nijansu i zašto je potrebno i korisno menajti boju enterijera pročitajte u nastavku teksta.

Toneri za krečenje

Šta su toneri za krečenje?

Toneri za krečenje su praškasti ili tečni proizvodi koji se dodaju u smesu za krečenje, bilo da je ona u boji ili bela,  kako bi se promenila njena bazna nijansa ili njen intenzitet.

Za šta se koriste toneri za krečenje?

Neki toneri se koriste za postizanje pastelnih boja, dok se drugi koriste za postizanje jasnih i intenzivnih boja. Toneri se takođe mogu koristiti za prilagođavanje boje kako bi se uklopila sa okolnom dekoracijom. Postoje i toneri za krečenje koji se koriste za sakrivanje nepravilnosti na zidovima i popravljanje oštećenja na zidovima. Ovi toneri se koriste za maskiranje fleka i popravljanje ogrebotina, što može učiniti da zidovi budu savršeno ravnovremeno prekriveni bojom, bez obzira na njihovo loše stanje.

Ukratko, toneri za krečenje su korisni proizvodi koji mogu promeniti nijansu ili intenzitet boje i sakriti nepravilnosti na zidovima. Pažljivo korišćenje tonera za krečenje može dodati sjaj i svetlucavost na zidove i uneti nove estetske elemente u enterijer vašeg doma ili poslovnog prostora. Mogu se koristiti na velikim površinama, poput celih zidova ili samo u detaljima i dekorativnim elementima.

Zašto menjati boju zidova i zašto koristiti tonere?

Menjanje boje zidova povremeno može biti vrlo korisno i bitno za poboljšanje izgleda vašeg doma ili poslovnog prostora. Postoji više razloga zašto se radi a neki od njih su osvežavanje izgleda, prilagođavanje novom enterijeru ili nameštaju, prenamena prostorija i slično.

Zašto koristiti tonere je više nego jasno i očigledno, jer su oni najviše u upotrebi kada je u ptanju postizanje različitih boja i nijansi. Njihova upotreba je jako rasprostranjena iz razloga što oni nisu skupi, koristi se mala količina tonera za krečenje pa su i isplativi, imaju dug rok trajanja pa se mogu koristiti i za kasnije prepravke ili ponovno osvežavanje, obično ne sadrže nikakve aditive i hemikalije i što je najvažnije – dolaze u svim mogućim nijansama.

Vrste tonera za krečenje

Kakvi sve toneri za krečenje postoje?

Postoji nekoliko vrsta tonera za krečenje, a neke od najčešće koriđćenih i ponuđenih u prodaji su:

  • pigmenti,
  • transparentni,
  • korektivni,
  • metalik
  • i fluororescentni.

Pigmentni toneri, kao što im i samo ime kaže, sadrže najveću koncentraciju samog pigmenta određene boje. Dodaju se u masu za premazivanje zidova kako bi se postigla željena nijansa boje. Mogu se koristiti za postizanje pastelnih boja ili intenzivnijih tonova u zavisnosti od količine koja se dodaje a koja je potpuno proizvoljna i po vašem ukusu.

Transparentni toneri  su drugačiji od pigmentnih i koriste se za postizanje blagog toniranja boje, ali ne menjaju znatno nijansu kao pigmentni. Mogu se koristiti za dodavanje sjaja i blage svetlucavosti na zidove.

Korektivni toneri se koriste za popravljanje nepravilnosti na zidovima. Ovi toneri se mogu koristiti za maskiranje fleka i popravljanje ogrebotina. Obično su transparentni ili prozirni ili sasvim neutralnih tonova, poput bež, sive ili bele, kako bi se što bolje uklopile sa postojećom bojom zidova. Međutim, u zavisnosti od proizvođača, mogu se naći i korektivni toneri u drugim bojama, kao što su crvena, plava, zelena i oni se koriste za maskiranje specifičnih vrsta nepravilnosti, poput fleka od vlage ili boje. U svakom slučaju, korektivni toneri za krečenje treba da budu u skladu sa bojom zida kako bi se postigao prirodan izgled i dobar estetski efekat.

Metalik toneri se dodaju u smesu za premazivanjem sa ciljem postizanja efekta presijavanja metala, poput metalik boja na automobilima koje viđamo svakodnevno. Mogu se koristiti za postizanje efekta bakra, srebra ili zlata. Ovim tonerima se postiže izuzetan dizajn. Koriste se za veće površine podjednako kao i za ukrašavanje detaljima.

Fluorescentni toneri  se dodaju se u boju kako bi se postigao efekat fluorescencije, odnosno reflektovanja svetlosti na zidovima. Fluorescentna je vrsta boje koja poseduje svojstvo da sija u mraku ili u uslovima veoma slabe osvetljenosti. To se postiže korišćenjem posebnih pigmenta u boji koji reflektuju svetlost u drugačijem spektru od klasičnih pigmenata. Kada se osvetljenost smanji, ti pigmenti reflektuju svetlost u obliku svetlije i jasnije boje – odnosno svetle u mraku. Obično su u nijansama žute, narandžaste i zelene, i koriste se za bojenje zidova posebne namene.

Kako izabrati pravu boju tonera za krečenje?

Važno je pažljivo odabrati vrstu tonera za krečenje koja će se koristiti, u zavisnosti od željene nijanse boje i efekata koji se žele postići. Takođe, važno je pažljivo pratiti uputstva za upotrebu proizvođača kako bi se postigao najbolji efekat i izbegle neželjene posledice. Nepravilna ili prekomerna upotreba tonera može dovesti do promene boje ili neželjenih efekata na zidovima.

Iako je zabavno biti u toku sa najnovijim trendom, može biti komplikovano potpuno preuređivati svoj dom svakih nekoliko godina u drugu boju, samo zato što je nešto trenutno u stilu. Prava boja tonera sa kojom ne možete pogrešiti je uvek ona koju definišemo kao klasičnu.

Definicija klasične nijanse je ona koja će izdržati test vremena, odnosno nešto što ne izlazi iz mode i što je bezvremenske prirode. To su uvek pastelni tonovi blago bež i sive, koje se savršeno uklapaju uz svaki nameštaj, namenu prostorije i njeno osvetljenje. Korišćenje klasičnih paleta boja može povećati vrednost vašeg doma, što je posebno važno ako želite da prodate svoju objekat u bliskoj budućnosti ili rešite da ga iznajmljujete.

Na kraju krajeva, vaš dom treba da bude uređen na način koji se vama čini najprijatnijim a mi smo tu da vas posavetujemo, uradimo najbolje moguće i ostavimo vas da dugo uživate u našem radu.

Pozovite nas za besplatne konsultacije, čak i u izboru boja. A za najbolje krečenje smo uvek na raspolaganju.

Pozovite nas

Bez obzira da li vam je potrebna kompletna adaptacija stana, krečenje, sređivanje stolarije ili bilo koje vrste molerskih radova, AG-Adaptacija je uvek na raspolaganju da izađe na teren!

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Stiropor kao izolacija
Stiropor kao izolacija

Ukoliko planirate da radite izolaciju sa stiroporom, ali niste sigurni koji da izaberete ili da li je bolji stirodur u odnosu na stiropor, nastavite da

Decja Sela Molerski Radovi Hodnik 720x820
SOS dečja sela

Decja Sela Molerski Radovi Hodnik Decja Sela Molerski Radovi Finis Decja Sela Moleraj Decja Sela Ag Adaptacija Decja Sela Sos Decja Sela Sos Krecenje Decja