Pretraga

0604492300

Saveti i ideje za krečenje hodnika

Hodnik je prvi prostor sa kojim se susrećete kada u ulazite u svoj dom ili poslovni prostor i ono što takođe i svaki gost prvo primeti. On je važna tačka od koje sve kreće i on povezuje sve sobe i prostorije. A opet, kada sređujemo i krečimo, nekako najmanje pridajemo pažnje poslovima koji obuhvataju krečenje hodnika, ili taj posao odradimo onako usput.

Saveti I Ideje Za Krecenje Hodnika

Krečenje hodnika u belo

Osim što hodnike zanemarujemo, oni su obično skučeni, prenatrpani stvarima i obućom i što je još gore – jako malo ili nikako osvetljeni prirodnom svetlošću. Ovo obično rezultira najjednostavnijim i najčešćim rešenjem – krečenje hodnika u belo.

Tokom poslednjih nekoliko decenija, važilo je uverenje da su beli zidovi jedino i najbolje rešenje. Što i nije daleko od istine, čisto i jednostavno i bez previše dilema. Međutim, ako podlegnete ovom standardu, i zanemarite različit spektar boja koje su dostupne u prodaji, možete propustiti da postignete najbolji rezultat. 

Krečenje hodnika u boji

Mnogi brendovi sada proizvode boje i njihove palete obuhvataju stotine i stotine nijansi. Postoji toliko mnogo izbora, kombinacija i uzoraka tonova, da možete provesti dane i dane razmišljajući kako da odaberete jednu. Ali ne brinite, mi smo tu da nekim predlozima i savetima olakšamo posao.

Koja boja je najbolja za hodnik?

Odabir boja za krečenje hodnika je važan zadatak i ne postoji univerzalna i najbolja boja jer se arhitektura često razlikuje od jedne strukture do druge a takođe i nameštaj koji dolazi u različitim materijalima i nijansama. Arhitektura i prirodno svetlo, ili njegov nedostatak, mogu uticati na opcije boja koje najbolje odgovaraju vašim hodnicima.

Postoje hiljade izbora kada je u pitanju krečenje hodnika ili bilo koje druge prostorije vašeg doma ili poslovnog prostora. Lične preferencije, postojeće šeme boja nameštaja i funkcija sobe mogu da utiču na izbor boja. Još jedan veoma važan faktor je da se uverite da boja koju odaberete neće negativno uticati na vaše raspoloženje.

  • Plave i zelene nijanse

Najbolje boje za hodnik su često donekle neutralne, što ima smisla s obzirom na činjenicu da se kroz hodnik samo prolazi i da vodi u sve ostale sobe. Međutim, u poslednje vreme postoji trend ka stvaranju unikatnosti i izražavanju individualnosti, što je u modu stavilo umirujuće zelene, plave i sive nijanse.

Pastelne, svetle nijanse plave i zelene su jedan od najboljih izbora za tamne hodnike. Oni mogu učiniti da se inače dosadna prostorija učini svetlijom i otvorenijom. Zelena i plava boja su prisutne u pririodi, dokazano je da smiruju um i da mogu  pomoći u stvaranju osećaja povezanosti sa prirodom čak i u zatvorenom prostoru.

Svetlo Zelena Boja Hodnika
  • Tople nijanse – žuta, crvena i narandžasta

Za svetao, veseo i neobičan izgled, odlučite se za tople boje i njihove svetle i  krem nijanse, u zavisnosti od toga šta najbolje odgovara vašem dekoru i nameštaju.

Da li ste znali da je po psihologiji boja, žuta poznata po stvaranju osećaja sreće i kreativnosti? Žuta je povezana sa suncem, pa stvara osećaj topline i radosti, kao u najlepšem letnjem danu.

Ideja o krečenju u žuto postaje sve popularnija u modernim domovima. Ako je primenimo na hodnik, ona može biti možda i najbolji izbor, jer zaista stvara pozitivnu i gostoljubivu atmosferu – idealan utisak za prvi načinjen korak pri stupanju u objekat.

Crvena će povećati nivo energije, jer je intenzivna boja koja podiže adrenalin. Kada obojite prostor crvenim tonom, pobudićete osećaj uzbuđenja i energije.

Narandžasta je mešavina crvene i žute, tako da sadrži neke osobine obe. Može da generiše energiju i entuzijazam kao crvena, ali može biti topla i radosna, poput žute. Ovo je čini odličnim izborom u paleti toplih boja.

Krečenje hodnika bez prozora – mali trikovi velikih molera

Krečenje hodnika bez prozora, osnosno prirodne svetlosti je izazov. Svakako treba raditi na tome da se postigne efekat optičke iluzije svetla. Ovo se dobija jednostavnim trikom koji podrazumeva bojenje donjeg dela zida u tamniju, a onih viših delova u svetliju nijansu iste boje. Ovo ne samo da će „osvetliti“ prostor, nego će dati i efekat dužih zidova i većeg prostora.

Bele nijanse i svetlucave boje

Takođe, primena svetlih boja sa dodatkom belih ukrasa daje čini hodnik većim i svetlijim.  Dobar izbor boja su one sa dodatkom svetlucavih čestica ili satenskog sjaja za reflektivnost na zidovima, u nijansama bež, prljavo bele, sive ili blago obojene nijanse.

Beli Hodnik Sa Drvenim Vratima

Pažnja!!! Rezultati krečenja zavise od majstora i njihovog rada

Sve ove kombinacije i predlozi izgledaju sjajno na ekranu i papiru, ali i veoma različito u prostorijama kada se krečenje završi. Ovo znači samo jedno. Možete imati najkvalitetnije boje i sve prave alate za njihovo nanošenje, ali ako nemate pravog majstora za krečenje hodnika koji će da odradi posao za vas, ne očekujte nikakve ili sasvim sigurno rezultate kojima niste zadovoljni. Pravi majstori imaju reference i bogato iskustvo u radu.

Ako se još uvek pitate kome da poverite posao krečenja, tu smo da otklonimo sve dileme. Stručni moleri i dekorateri sa kojima radimo mogu vam pomoći da odaberete najbolju boju za vaše zidove i udahnete novi život vašem prostoru, pa čak i hodniku. Ne morate da brinete ni o neredu jer sav posao zaštite nameštaja, njegovog pomeranja i čišćenja obavljamo mi. Sve će nakon radova sigurno izgledati besprekorno. Dakle, zakažite svoju uslugu danas koristeći naš jednostavan formular za kontakt ili nas pozovite direktno.

5 1 glas
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Moler – 5 Načina Da Izaberete Pravog
Moler – 5 načina da izaberete pravog

Kada rešite da sređujete enterijer svog doma ili poslovnog prostora, obično razmatrate i činjenicu da vam je potreban moler. Pravi, profesionalni moler, koji će zidovima

Bambus U Građevinarstvu
Bambus u građevinarstvu

Bambus u građevinarstvu U današnjem tekstu moći ćete da pročitate nešto više o karakteristikama bambusa, njegovoj primeni u građevinarstvu, šta su to prednosti, a šta