0604492300

Ko bira boje?

Ko bira boje?

Sezona farbanja i krecenja ulazi u svoju najjacu fazu. Grade se novi objekti koje treba zasititi i dekorisati, a stare zidove, nafilovane zimskim mirisima duvana i hrane, treba osveziti.

Za te poslove najstrucniji su moleri profesionalci, kojima smo opet postavili nekoliko zanimljivih pitanja iz njihovog svakodnevnog posla…

  1. Da li razlika u ceni od 200 dinara po kanti poludisperzije igra presudnu ulogu u izboru materijala za rad?
  2. Kakav odnos kupci imaju prema domacim, a kakav prema stranim proizvodima ?
  3. Da li prilikom odabira farbe investitor navodi vrstu i proizvodjaca materijala ili izbor prepusta vama?

Bugi majstor

1) Cena poludisperzije igra značajnu ulogu, ali u negativnom smislu! Po mom iskustvu, ti “ekonomični” proizvodi nemaju veze sa pravim materijalom.

Ne treba rizikovati kvalitet posla zbog neke sitne uštede, naročito kad znate da na duže staze to i nije ušteda.

2) Kupci su otprilike podjednako podeljeni u korišćenju domaće i strane robe. I u ovom slučaju cena igra presudnu ulogu.

Naime, oni koji imaju više novca kupuju inostrane proizvode, dok manje imućni kupuju domaće marke, čijim su osobinama
uglavnom zadovoljni.

3) Moram da kažem da je i ovde situacija nekako slična, opet je pola-pola. Kada sarađujem sa velikim firmama, one uglavnom već imaju jasnu ideju o tome kakav
prostor žele, i to im sugeriše njihov arhitekta. Za manje prostore, mušterije se za savet obraćaju meni, mada i veći klijenti sve više slušaju moje savete jer znaju da iskustvo mnogo znači.

Ljuba majstor

1) I da i ne. Sve zavisi od toga koliko je investitor spreman da potroši. Postoje,na primer, toneri od 100 i od 200 dinara, pa kako se kome sviđa…

Mislim da taj jeftiniji materijal može da prođe, ali sa besprekorno pripremljenom podlogom, koja, zna se, najviše utiče na potrošnju.

2) Najviše radim sa domaćim materijalima. Prvo zato što su iz moje zemlje, a drugo što naša platežna moć ne može da prati
cene stranog materijala, pogotovo na velikim objektima.

3) U poslednje vreme projektanti većinom ne navode proizvođača koga žele,nego samo tip materijala (disperzija, poludisperzija), a ostalo prepuštaju nama, naravno pošto mušterija odabere svoju ni-
jansu.

Babuna majstor

1) Razlika u ceni ne pravi bitnu razliku. Najbitnije je da budem siguran u materijal  kojim radim.

Imam svoje uhodane “šeme” i ne kupujem ništa neprovereno čak ni od proizvođača od koga nabavljam standardni materijal.

Ako su za prostor od npr. 300m2 potrebne tri kante boje od 25 kg, to je ušteda od 600 dinara, ali ne vredi ako posao ispadne loše.

Ta razlika verovatno znači siromašnijima, npr penzionerima, koji kreče sami.

2) Po onome što vidim, mušterije više vole “suve boje” za zidove, kao što su poludisperzije, i to od stranih proizvođača, a kada farbaju ili lakiraju drvo, pre se odlučuju za domaće proizvode.

3) Kada ugovaram posao, uvek sa sobom nosim kompletne palete boja četiri ili pet proizvođača, tako da mušterija lako odabere nijansu.

Uz odabir sledi i objašnjenje o fizičkim karakteristikama svake boje. Mislim da bi sve firme trebalo redovno da snabdevaju majstore reklamnim materijalom da bi,preko nas, imale bolji kontakt s mušterijama.

Talasi koji udaraju o obalu donose svežinu i mir telu i umu, te kada pomisle na more, većina ljudi oseća osveženje i relaksiranost.

Nađite inspiraciju u moru i osvežite svoj prostor uz Ag-adaptaciju stvarajući osećaj ugodnosti i mira u domu.

Kako vas more inspiriše?

Do sledećeg bloga, uživajte!

© IT’S YOUR WORLD.BUILD IT. Svet boja i more mogucnosti u vasem domu uz Ag-adaptaciju – Tradicija uspeha – SNAGA JE U NAMA!

5 1 glas
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Plafon od cigle

Cigla je jedan od najstarijih građevinskih materijala. Nekada su plafoni od cigle bili često u upotrebi, ali je danas situacija

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Fugovanje Pločica
Pravilno fugovanje pločica

Fugne su bitne stavka kako zbog estetskog izgleda, tako i zbog tehničkog stanovišta. Fugovanje pločica treba biti savršeno, evo kako to da uradiš.

Psihološki uticaj boja

Psihološki uticaj boja Boja je svetlost koja putuje talasima do nas od Sunca u istom elektromagnetskom spektru kao radio i TV tala- si, mikrotalasi, x-talasi…