Pretraga

0604492300

Kako zidne nalepnice mogu da ožive prostor?

Zidne nalepnice

Ukoliko želite na jednostavan, a efikasan način da transformišete Vaš enterijer, najbolji izbor su zidne nalepnice ili stikeri. Dolaze u raznim oblicima i motivima, jednostavne su za postavljanje kao i uklanjanje kada Vam dosade. Koje su prednosti zidnih nalepnica, na koji način se postavljaju kao i koji motiv je idealan za Vas ili Vaše mališane, pročitajte u nastavku.

Zidne nalepnice

Zidne nalepnice su najčešće izrađene od vinila, pa se mogu koristiti za različite vrste površina. One su fleksibilne, možete ih personalizovati, dodati novi sloj ili prekrečiti, a one će ostati kao nove na Vašem zidu.

Zašto su idealne za zid?

Zidne nalepnice nude mnogo prednosti, pored toga što estetski lepo deluju u prostoru.

  • Lako se postavljaju

Zidna nalepnica se jednostavno odlepi sa podloge i zalepi na zid. Pomoću olovke možete obeležiti mesto na koje želite da postavite nalepnicu, a potom kada nalepnicu postavite obrišite ostatke olovke. Ukoliko ne obeležite željeno mesto, može doći do toga da nalepnica ne bude u ravni sa podom, plafonom ili bočnim stranama.

  • Mogu da se uklone

Zidne nalepnice kao način ukrašavanja prostorija, a najviše dečijih soba, su idealan izbor baš zato što se mogu jednostavno ukloniti sa zida. Pažljivo i polako odlepite nalepnicu vodeći računa da ne napravite oštećenje na zidu i da ne otkinete deo maltera. Oštri i brzi pokreti nisu preporučljivi.

  • Širok izbor

U odnosu na razne dekorativne materijale, zidne nalepnice su veoma pristupačne kako u odnosu na cenu, tako i u odnosu na izbor koji je raznovrstan. Izbor obuvata natpise, grafičke dezene, razne motive. Neki proizvođači nude mogućnost štampanja nalepnica koje ste zamislili. Kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja, ukoliko niste vešti u crtanju, najbolje bi bilo da izaberete već napravljenu zidnu nalepnicu.

Kako se postavljaju na zid?

Samo postavljanje nalepnica je vrlo lako i jednostavno. Pre lepljenja zidnih nalepnica, potrebno je pripremiti površinu na koju će se nalepnica zalepiti. Zid se obriše pomoću suve krpe, kako bi se uklonili prašina i nečistoće, koje mogu otežati lepljenje nalepnice. Ukoliko nalepnicu stavljate na vrata, onda ih operite vodom i sredstvom za čišćenje. Nakon što je podloga očišćena, spremna je za nalepnicu. Jednostavno odvojite nalepnicu od podloge i zalepite je na izabranu površinu. Suvom krpom isterajte vazduh od sredine nalepnice ka krajevima. Ukoliko je ostao neki mehur ispod nalepnice, možete ga probušiti iglom.

Kako zidne nalepnice mogu da ožive prostor

Savet*

Nalepnice nemaju ograničenja i moguće ih je postaviti na skoro sve vrta unutrašnjih zidova, kao i maltera. Lako se lepe na staklo, vrata, keramiku, glatke zidove i druge površine. Ne bi trebalo postavljati nalepnice na hrapave i grube, kao i reljefne ili kamene zidove. Zidovi koji su od cigle, drvenih ploča ili vidnog betona, ne treba prekriti nalepnicom. Razlog za to je taj što neki proizvodi imaju lepak koji ostavlja trag na podlozi. Na zidovima od prirodnog materijala će ostati zauvek vidljiv trag, dok se sa malterisanog zida moće lako odlepiti lepak.

Kakva površina mora biti?

Površina na koju se lepi nalepnica mora biti suva, glatka i čista, odnosno bez šrašine i drugih nečistoća. Sveže okrečeni zidovi, kao ni zidovi sa teksturom se ne preporučuju za lepljenje nalpenica.

Koji motiv je najbolji?

Izbor motiva nalepnica je širok, ali je potrebno voditi se određenim pravilima, kako bi zidne nalepnice estetski bile lepe i kako bi ukrasile Vaše prostorije.

  • Trebaju da budu u skladu sa bojom enterijera

Obratite pažnju da boja nameštaja i podnih obloga ne bude u suprotnosti. Uskladite boje enterijera sa nalepnicom, kako prostor ne bi izgledao haotično i neuredno. Prirodni motivi su populatni, a nalepnice mogu biti u obliku realističnog drveta koje prekriva ceo zid.

  • Nalepnica treba da predstavlja Vas

Razne pesme, citati ili stihovi mogu biti u obliku zidne nalepnice koja će predstavljati Vas. Na taj način ćete učiniti svoj dom u potpunosti ličnim.

  • Dečije zidne nalepnice

Nalepnice u obliku dvoraca, bajki, životinja, gradova i automobila su najpopularnije među mališanima. Na plafon dečije sobe se mogu staviti nalepnice u obliku meseca i zvezda, a možete izabrati i neutralne varijante nalepnica koje će dugi niz godina krasiti sobu Vašeg deteta. Apstraktne zidne nalepnice su neutralne, a samim tim i pogodne za duži vremenski period.

Dečije nalepnice za zidove

Zaključak

Jednostavan, jeftin i lak način za ukrašavanje zidova i drugih površina u Vašem domu su svakako nalepnice ili stikeri. Razni motivi, dizajn i oblici Vam nude mogućnost da ukrasite enterijer baš kako želite, bez mučenja sa raznim dekorativnim tehnikama i prevelikim novčanim ulaganjem.

Pozovite nas

Bez obzira da li vam je potrebna kompletna adaptacija stana, krečenje, sređivanje stolarije ili bilo koje vrste molerskih radova, AG-Adaptacija je uvek na raspolaganju da izađe na teren!

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabela sadržaja
Cene stanova u Beogradu

Beograd, prestonica Srbije, oduvek je privlačio pažnju svojom raznovrsnom ponudom stanova. Nekretninski pejzaž grada nudi širok spektar opcija, od tradicionalnih

Pozovite nas

Ako vam je potrebno profesionalno krečenje ili bilo koji molerski radovi, naš tim je spreman da ispuni svaku vašu želju, pozovite nas:

Hidroizolacija betonskih blokova
Hidroizolacija betonskih konstrukcija

Hidroizolacija betonskih konstrukcija je današnja tema o kojoj ćemo pričati, koji se materijali koriste i na koji način se to postiže… Beton predstavlja jedan od